Το Νέο Βιβλίο Μαθηματικών Προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου (1η έκδοση)

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ-1η ΕΚΔΟΣΗ 2018-2019
Η καινοτομία του Βιβλίου συνίσταται στο ό,τι τα Προτεινόμενα Διαγωνίσματα είναι επάλληλα και σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε:

  • Με το ΘΕΜΑ Α να καλύπτεται η εξεταστέα ύλη της θεωρίας και των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου, με βάση τις οδηγίες διδασκαλίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ..
  • Με το ΘΕΜΑ Β να εξαντλούνται οι δυνατές επιλογές για το επίπεδο του 2ου θέματος.
  • Τo ΘΕΜΑ Γ και ΘΕΜΑ Δ να έχουν δομή διαβαθμισμένη και συνδυαστική σύνθεση, να εξαντλούν μεγάλο μέρος της εξεταστέας ύλης και να εστιάζουν επανειλημμένα σε ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.
  • Τα αντίστοιχα θέματα (π.χ. Α, Β, Γ και Δ) έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε όσο προχωράει η μελέτη από διαγώνισμα σε διαγώνισμα να συμπληρώνονται οι έννοιες και οι τεχνικές και να εξετάζονται βαθύτερα και συνδυαστικά οι προηγούμενες γνώσεις.
    Με τον τρόπο αυτό κάθε μαθητής αξιολογεί ποιες γνώσεις έχει και σε τι βαθμό γνωρίζει το βάθος της εξεταστέας ύλης και σε τι ακριβώς γνώσεις ή διαδικασίες πρέπει να επιμείνει.
  • Οι λύσεις των θεμάτων των προτεινόμενων διαγωνισμάτων και των θεμάτων των εξετάσεων γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι αναλυτικές, υποδειγματικές, πλήρεις και με στοχευμένα σχόλια-μεθοδολογικές υποδείξεις για την αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων.
  • Η οργάνωση και η παρουσίαση της λύσης ενός θέματος από τους μαθητές έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση του γραπτού τους. Για αυτό δίνονται οι πλήρεις λύσεις με τεκμηρίωση και χωρίς ελλείψεις έτσι ακριβώς όπως πρέπει να γράφονται οι λύσεις των θεμάτων στο τετράδιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Τέλος όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν την εκπαιδευτική μας πλατφόρμα με την ανάρτηση ψηφιακών βοηθημάτων, προσομοιωμένων διαγωνισμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα αναρτώνται σταδιακά, on line test , οδηγίες κ.α..Η λειτουργία της πλατφόρμας θα ανοίξεις στις 01/02/2019 και σταδιακά το διαβαθμισμένο υλικό θα αναρτάται μέχρι 1 εβδομάδα πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.Στην πλατφόρμα θα λειτουργούν χώροι  συζητήσεων.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΔΩ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο:

1.1.: 15 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ στο ύφος, στη διάρθρωση και στο επίπεδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων που καλύπτουν την εξεταστέα ύλη

1.2. ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016-2018

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2ο:

2.1-2.2  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ-ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Με μεθοδολογικές υποδείξεις και στοχευμένους σχολιασμούς.

ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ (Προαιρετικά) με διδακτικό υλικό βιβλίων, διαγωνισμάτων τέστ, μαθήματα κ.α.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

16 σχόλια σχετικά με το “Το Νέο Βιβλίο Μαθηματικών Προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου (1η έκδοση)”

  1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν αρχίσει οι αποστολές του βιβλίου, γιατί έχω συμπληρώσει την σχετική φόρμα παραγγελίας εδώ και 3 βδομάδες περίπου αλλά δεν έχω λάβει το βιβλίο ακόμα. Ευχαριστώ

  2. Καλησπέρα κύριε Καραγιάννη και καλή επιτυχία!θα ήθελα και εγώ να προμηθευτώ το βιβλίο σας.Σας ευχαριστώ πολύ!

  3. Καλησπέρα κ.Καραγιάννη με ενδιαφέρει το βιβλίο σας.Πώς μπορώ να το προμηθευτώ?

  4. Κύριε Καραγιάννη συγχαρητήρια για το νέο βιβλίο σας. Πως μπορώ να το προμηθευτώ;

  5. Κύριε Καραγιάννη με ενδιαφέρει και εμένα το βιβλίο σας.με ποιον τρόπο μπορώ να το προμηθευτώ;
    5ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  6. Καλή επιτυχία στο εγχείρημα σας, θα ήθελα και εγώ να προμηθευτώ το βιβλίο.
    Ευχαριστώ!

  7. Κύριε Καραγιάννη με ενδιαφέρει και εμένα το βιβλίο σας.Πως μπορώ να το προμηθευτώ;

  8. Καλησπέρα κύριε Καραγιάννη και καλοτάξιδο το νέο βιβλίο! Πού μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σπίνουλας Αχιλλέας – μαθηματικός.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.