Μια σελίδα για τη μάθηση των μαθηματικών μέσα από το παιχνίδι

Δείτε μια σελίδα που στοχεύει στη μάθηση των μαθηματικών μέσα από το παιχνίδι.

math4_

Με το MagmaMath© τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μαθηματικές έννοιες, αποκτούν μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες που διατρέχουν τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή Προγράμματα Σπουδών οικοδομώντας το κατάλληλο νοητικό, γνωστικό και ψυχοσυναισθηματικό υπόβαθρο που τους βοηθά να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να βιώσουν θετικές μαθησιακές εμπειρίες στον τομέα των μαθηματικών.

Η μαθηματική εκπαίδευση αποτελεί για όλους τους μαθητές έναν κρίσιμο παράγοντα για τη ζωή τους, καθώς αποτελεί το κατεξοχήν σχολικό γνωστικό αντικείμενο, όπου ο μαθητής αναπτύσσει την κριτική και  δημιουργική σκέψη, καλλιεργώντας παράλληλα την αφαιρετική του ικανότητα. Το MagmaMath© είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάση τους παραπάνω στόχους, απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και υλοποιείται σε ολιγομελή τμήματα.

Το πρόγραμμα MagmaMath©, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες και ικανότητες του κάθε μαθητή/τριας, περιλαμβάνει ποικίλες υποενότητες, από τους αριθμούς και τις πράξεις και τη γεωμετρία ως τις πιθανότητες, τη στατιστική, τη λογική, την επιχειρηματολογία και τα μοτίβα. Οι εκπαιδευόμενοι ξεφεύγουν από τα υπολογιστικά και μηχανιστικά μαθηματικά και αναπτύσσουν με πολυαισθητηριακό τρόπο, τη σκέψη τους σε βάθος γύρω από μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο δημιουργικό και διασκεδαστικό.

Το MagmaMath©, αξιοποιώντας στο έπαρκο το εγγενές και μη διαπραγματεύσιμο στον άνθρωπο κίνητρο συμμετοχής στο παιχνίδι,  αποτελείται αποκλειστικά από παιγνιώδεις δραστηριότητες που στόχο έχουν εκτός των άλλων να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και την εμπλοκή των παιδιών σε αυτό.

Κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →