Πρόγραμμα Σπουδών για τα μαθηματικά της ομάδας προσανατολισμού της Β΄ Γενικού Λυκείου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Μαθηματικών της Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών της Β΄ Λυκείου. Στο ΠΣ δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό (ούτε τροποποιείται το σχολικό βιβλίο). Αναμένουμε βέβαια την διδακτέα και εξεταστέα ύλη καθώς και τις οδηγίες διδασκαλίας από το Υ.ΠΑΙ.Θ. στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι τώρα το μάθημα αυτό είναι 2ωρης εβδομαδιαίας διδασκαλίας. Για την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία  Γενικής Παιδείας της Β΄Λυκείου δεν αλλάζει επίσης κάτι σε ό,τι αφορά την διδακτέα ύλη. Ωστόσο, η εξεταστέα ύλη θα δοθεί στις αρχές του σχολικού έτους από το Υ.ΠΑΙ.Θ (με εισήγηση του Ι.Ε.Π.) , σύμφωνα με πληροφορίες μας.

Για να ανοίξετε το ΦΕΚ πατήστε εδώ

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

6 σχόλια σχετικά με το “Πρόγραμμα Σπουδών για τα μαθηματικά της ομάδας προσανατολισμού της Β΄ Γενικού Λυκείου”

  1. Ως φροντιστής με 2 ώρες διδασκαλίας στα Μαθ.Κατ. και με 7-8 μαθητές ανά τμήμα δυσκολεύομαι να βγάλω σωστά την ύλη,τι να κάνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία με 20-25 μαθητές;

  2. Καλησπέρα,
    Το ΑΠΣ είναι το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσονται: Τα περιεχόμενα της διδασκαλίας, οι δραστηριότητες ,οι στόχοι, ο σκοπός και όλα όσα θα έπερεπε δυνητικά να διδαχθούν σε ένα μάθημα. Από την άλλη μεριά, η διδακτέα ύλη καθορίζεται με άλλη εγκύκλιο και συνήθως είναι μέρος από τα περιεχόμενα του ΑΠΣ.Συνήθως βέβαια οι οδηγίες διδασκαλίας που συνοδεύουν την διδακτέα ύλη εμπεριέχουν πολλά από τα στοιχεία του ΑΠΣ.
    Συμπεραματικά η διδακτέα ύλη, από άποψη περιεχομένου, αποτελεί ένα μέρος του ΑΠΣ.(Μπορεί να εξαιρεθεί κάποιο κεφάλαιο ή τμήματα κεφαλαίων). Επίσης άλλο είναι η εξεταστέα ύλη. Τα περιμένουμε αρχή της νέας χρονιάς.
    Να είστε καλά

  3. Καλησπέρα.
    Κύριε Καραγιάννη, επειδή δεν γνώριζα αυτό που λέτε, ποια η διαφορά της ύλης του προγράμματος σπουδών από τη διδακτέα;
    Ευχαριστώ

  4. Καλησπέρα,
    Μην συγχέετε το Πρόγραμμα Σπουδών με την διδακτέα ύλη του μαθήματος. Η διδακτέα ύλη είναι γνήσιο υποσύνολο του περιεχομένου του Π.Σ και καθορίζεται με Υπουργική απόφαση, ύστερα από εισήγηση του Ι.Ε.Π.(αυτό αναμένεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου , καθώς και ο καθορισμός της εξεταστέας ύλης που πάλι είναι υποσύνολο της διδακτέας ύλης).Με άλλα λόγια δεν θα διδαχθούν όλα όσα περιέχονται στο Π.Σ. αλλά μέρος τους. Θεωρώ λογικό ότι θα ληφθεί υπόψιν η 2ωρη (από 3ωρη) εβδομαδιαία διδασκαλία.Ας περιμένουμε…
    Να είστε καλά

  5. Δηλαδή με 2εις ώρες αντί για 3εις θα προλαβαίνουμε να βγάζουμε όλη αυτή την ύλη; Το πρόβλημα μας δλδ ήταν η Μαθηματική Επαγωγή; Μπαίνει κάποιος από αυτούς σε τάξη; Ας μη πω τίποτα άλλο και παρεξηγηθώ, η ζέστη κάποιους τους πείραξε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.