Οι διακρίσεις των Ελλήνων στην Μαθηματική Ολυμπιάδα

Ο Μ.Π.  δημοσιεύει ξανά την μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής αποστολής στην Μαθηματική Ολυμπιάδα. Συγχαίρει όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν και αυτούς που έλαβαν μέρος. Ακόμα μια φορά σημειώνουμε το μεγάλο γεγονός, για τα δεδομένα του Ν. Δωδεκανήσου, της διάκρισης του Ρόδιου μαθητή Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία αυτή κάνει περήφανη την μαθηματική κοινότητα της Δωδεκανήσου και το Παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ένα Χρυσό, ένα Αργυρό, τρία Χάλκινα μετάλλια και μια Εύφημη μνεία από τους Έλληνες Μαθητές στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ανακοινώνει την κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου, ενός Aργυρού μεταλλίου, τριών Xάλκινων και μιας Εύφημης Μνείας στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Δ.Μ.Ο.), που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012.

Οι Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο.

Η Ελλάδα συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν.

Συγκεκριμένα:

Λώλας Παναγιώτης Τρίκαλα
Χρυσό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης Αθήνα Αργυρό Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Αθήνα
Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Ρόδος
Χάλκινο Μετάλλιο
Τσίνας Κωνσταντίνος Τρίκαλα Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαμπασίδης Ζαχαρίας
Κατερίνη
Εύφημη Μνεία

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →