Αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α’ ΕΠΑ.Λ. για τα μαθηματικά

Αλλαγές γίνονται με βάση την νεότερη Υπουργική απόφαση που τροποποιεί την αμέσως προηγούμενη και αφορά στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α’ ΕΠΑ.Λ. Για τα μαθηματικά οι συνολικές ώρες γίνονται 4 (από 3): 2 για την Άλγεβρα και 2 για την Γεωμετρία (από 1). Επίσης για το μάθημα ”Υποστηρικτικό Μαθηματικών” οι ώρες γίνονται 2 (από 1) όπως 2 ώρες και για την ερευνητική εργασία.

Ο Μ.Π. είχε τονίσει την ανάγκη για την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης, όπως και έγινε. Στην ίδια λογική θα πρέπει να κινηθεί και η κατανομή των ωρών της Β’ Γενικού Λυκείου, όπου εκεί, σε ό,τι αφορά στην Άλγεβρα (Γενικής Παιδείας) το ΥΠΔΒΜΘ θα πρέπει έγκαιρα να ανακοινώσει την διδακτέα ύλη (μετά την μεταφορά του 3ου κεφαλαίου “Πρόοδοι” στην ύλη της Α’ Λυκείου) για να κρίνουμε αν οι ανακοινωθείσες ώρες (4 ώρες: 2 Άλγεβρα και 2 Γεωμετρία ) είναι αρκετές.

Στα ίδια πλαίσια πρέπει να ανακοινωθεί η ύλη στο τμήμα που αφορά στο 1ο κεφάλαιο (Τριγωνομετρία) μετά από τις άστοχες αφαιρέσεις των παραγράφων που αφορούν στους τριγωνομετρικούς αριθμούς αθροίσματος-διαφοράς και διπλασίου τόξου.

Η άποψη του Μ.Π. είναι ότι στην ύλη πρέπει να υπάρχει όλη η Τριγωνομετρία ενιαία σε ό,τι αφορά στο τμήμα της Α’ Λυκείου και όλο το 1ο κεφάλαιο της Β’ Λυκείου (μαζί με την επίλυση τριγώνου) και να μην υπάρχει αλλά ούτε να αντικατασταθεί το κεφάλαιο των προόδων από κάτι νέο. Στην περίπτωση αυτή είναι ρεαλιστικές οι 2 ώρες  για την Άλγεβρα.

Κάντε κλικ για να δείτε την απόφαση για την Α’ ΕΠΑ.Λ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Α’ ΕΠΑ.Λ.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →