Τα νέα από την ημερίδα του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της ΕΜΕ

Πραγματοποιήθηκε η 5η διεπιστημονική συνάντηση-ημερίδα από το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο 2ο Λύκειο Ρόδου (Καζούλειο). Συμμετείχαν μέλη της ΕΜΕ, καθηγητές μαθηματικών και άλλων ειδικοτήτων, αρκετοί ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές.Οι εισηγήσεις ήταν:

1. «Ερευνητική Εργασία (project Α΄ Λυκείου) και Τοπική Μαθηματική Ιστορία»

Εισηγητές: Καραγιάννης Ιωάννης – Δρ. Μαθηματικός, Τσομαρέλη Τριανταφυλλιά – Μ.ed. Αγγλικής Φιλολογίας

Κάντε κλικ΄για να δείτε την εισήγηση ΕΙΣΗΓΗΣΗ

2. «Μοντέλο Ανίχνευσης και Συσχέτισης Μαθηματικών Όρων στα Σχολικά Βιβλία».

Εισηγητές: Μαλλιάκας Κωνσταντίνος – Μαθηματικός, Σωτηράκης Αναστάσιος – Μαθηματικός.

Κάντε κλικ για να δείτε την εισήγηση ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μαθητές από το 6ο Γυμνάσιο Ρόδου παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας, συνοδεία του καθηγητή μαθηματικών Κυριάκου Πίτση. Μάλιστα οι μαθητές εδειξαν και εργασίες που έχουν κάνει με τον καθηγητή τους και μερικές από αυτές είναι άξιες θαυμασμού.Ενδεικτικά αναφέρουμε την εργασία της Ουρανίας Κουλούρη «Ανακατασκευή του μηχανισμού των Αντικυθήρων» και του Γρηγόρη Συμεωνίδη «Αρχαίοι Ρόδιοι Αστρονόμοι». Εκτός από τους προηγούμενους μαθητές συμμετείχαν:

Παναγιώτης Μαλανδρής, Λεμονιά Καραγιάννη, Γιάννης Αναγνώστου, Κατσούρης Γιώργος, Διακουμής Καμπούρης, Πίτσης Αντώνης. Εμείς μόνο ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ μπορούμε να πούμε στον συνάδελφο και στους μαθητές για αυτές τις πρωτοβουλίες τους και ευχόμαστε να βρούν μιμητές. Ο Μαθηματικός περιηγητής θα προβάλλει άμεσα τέτοιες πρωτοβουλίες συναδέλφων, μαθητών και όποιων άλλων ενδιαφερομένων.

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δρ.MΔΕ. Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών Νομού Δωδεκανήσου. Συγγραφέας βιβλίων μαθηματικών -Ιστορίας και Διδακτικής.


Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε όλα τα άρθρα του/της ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ →

Αφήστε μια απάντηση