To Συμπόσιο της πείνας

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ είναι ένα παιδαγωγικό, βιωματικό έργο με στόχο την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και την δημιουργία ενεργών πολιτών.

Το Συμπόσιο της πείνας ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε μια Ελλάδα που μαστίζε­ται για πολλά χρόνια από οικονομική κρίση; Με πρωταγωνιστές από το Μπαγκλαντές και την Αϊτή; Γιατί;

Το 2009, σύμφωνα με την Δεκαετία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη της UNESCO, ήταν το θεματικό έτος αφιερωμένο στην Γεωργία, την Διατροφή και την ποιότητα ζωής. Όμως να μιλήσουμε για διατροφή και ποιό­τητα ζωής χωρίς να αναφερθούμε στην πείνα που είναι δυστυχώς το σκοτεινό πρόσωπο της διατροφικής κατάστασης στον πλανήτη; Υπερ­σιτισμός- υποσι­τισμός , επάρκεια – ανεπάρκεια τροφίμων ή κάτι άλλο; Πα­ράλληλα, η οικονο­μική κρίση ήταν ante portas στην Ελλάδα, η παγωμένη αναπνοή της φτώχειας και της ανεργίας χάιδευε το σβέρκο μας και χειρό­τερα ακόμα, των μαθητών μας. Πώς να μιλήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να μην σοκάρουμε; Να προτεί­νουμε λύσεις; Να ενεργοποιηθούμε; Να μυήσουμε το παιδί στον κόσμο των κοινωνι­κών αξιών, το μοίρασμα, την αλληλοβοήθεια, την ενσυναίσθηση;Η γεωγραφικά ή χρονικά απομακρυσμένη δυστυχία, δυσκολία ή απειλή μας βο­ηθάει να έρθουμε σε επαφή με το πρόβλημα , χωρίς να μας τρομάξει ει­δικά όταν πρόκειται για παιδιά. Σιγά-σιγά το πρόβλημα έρχεται κοντά μας, αλλά πάντα από απόσταση ασφαλείας….

Για να κατεβάσετε το βιβλίο :https://drive.google.com/file/d/0B9k8nUvLZMWBQ01fbGpfQklwdGM/view?usp=sharing

Σχετικά με ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΙΝΟΥ

Γεννήθηκα το 1960 στην Αθήνα . Μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη και αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Θηλέων Νέας Σμύρνης. Στη συνέχεια φοίτησα στο τμήμα Γαλλικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αποφοίτησα το 1983 και έλαβα μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο σχολικό και επιχειρηματικό περιβάλλον από το Πανεπιστήμιο Artois Arras το 2013. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση