iodimitria's blog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Απρ 20202

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου, σήμερα 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (ΙΒΒΥ), το 1966, καθιέρωσε αυτή τη μέρα σαν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο παραμυθά, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε κάθε χρόνο ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ΙΒΒΥ ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Το 2020 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Σλοβενίας. Το μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο «Πείνα για λέξεις»  υπογράφει ο Σλοβένος πανεπιστημιακός και λογοτέχνης Peter Svetina, μεταφράστηκε στα ελληνικά, όπως κάθε χρόνο, από τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepančič.

Η αφίσα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2020 αναρτήθηκε από το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης.

Σας παραθέτω το φετινό μήνυμα και την αφίσα:



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σκακιστική άσκηση

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων