Αξιοθέατα του Λονδίνου

British Museum – Βρετανικό Μουσείο

Είναι ένα από τα καλύτερα και γνωστότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, με πολλούς να το θεωρούν ως το καλύτερο μουσείο. Προσφέρει αρχιτεκτονική ομορφιά και στεγάζει μια τεράστια συλλογή από χειροποίητα αντικείμενα και έργα τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εκεί θα βρείτε, φυσικά, και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο μουσείο, επομένως φροντίστε να φορέσετε άνετα παπούτσια για να το γυρίσετε.

Tower of London – Πύργος του Λονδίνου

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Λονδίνο κι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα στην πόλη. Με το πέρασμα της ιστορίας, ο Πύργος αξιοποιήθηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως βασιλικό παλάτι, οπλοστάσιο, φυλακή, αίθουσα εκτελέσεων, στρατώνας, ζωολογικός κήπος και κοσμηματοπωλείο. Με 1000 χρόνια ιστορίας, αναμφίβολα είναι ένα μέρος που προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στον επισκέπτη του.

Buckingham Palace – Ανάκτορο του Μπάκινχαμ

Θα έχετε ακούσει για το Ανάκτορο του Μπάκινχαμ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα και να το επισκεφτείτε. Πρώην κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, τα τελευταία χρόνια στεγάζει τα γραφεία της Βασίλισσας Ελισάβετ ενώ ένα τμήμα του λειτουργεί ως μουσείο και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Westminster Abbey – Αββαείο του Ουέστμινστερ

Κάθε χρόνο, το Αββαείο του Ουέστμινστερ υποδέχεται πάνω από χίλιους επισκέπτες. Όλοι παραδέχονται ότι η τιμή και οι ουρές για να το επισκεφτείτε αξίζουν. Το 700 ετών κτίριο έχει φιλοξενήσει, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, “Βασιλιάδες, βασίλισσες, πολιτικούς και στρατιώτες, ποιητές, ιερείς, ήρωες και κακοποιούς”.

Piccadilly Circus

Η Πλατεία Πικαντίλι είναι κάτι παρόμοιο με την Times Square στη Νέα Υόρκη, αφού προσφέρει την ίδια ζωντάνια. Μπορείτε να βγείτε, να κάνετε clubbing, να πάτε σε μπαράκια και hip εστιατόρια, και το σημαντικότερο, να νιώσετε τη “βουή” και την ενέργεια των εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται γύρω σας. Πρέπει, ασφαλώς, να ξέρετε, ότι ΔΕΝ πρόκειται για τσίρκο, όπως πιστεύουν πολλοί αρχάριοι επισκέπτες, αλλά το όνομά του αναφέρεται στο κυκλικό σχήμα της πλατείας.