Σχολιασμός θεμάτων ημερησίων Λυκείων ΑΕΠΠ 2011

Τα φετινά θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ήταν σαφή, ορθά διατυπωμένα και κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα της ύλης. Ο βαθμός δυσκολίας τους ήταν σωστά διαβαθμισμένος και οι προετοιμασμένοι μαθητές με σωστή διαχείριση χρόνου δε θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Θεωρούμε θετικό ότι υπάρχουν σημεία, όπως τα ερωτήματα Α2.4, Α2.5, Α4 και Δ4 που χρειάζεται να επιστρατεύσουν αλγοριθμικές ικανότητες για να τις απαντήσουν σωστά. Κρίνουμε ότι οι ερωτήσεις ανάπτυξης της θεωρίας (Α5) θα μπορούσαν να αξιολογηθούν με λιγότερες μονάδες ώστε να μην επιβραβεύεται η αποστήθιση. Επίσης το ερώτημα Β2 απαιτεί προσοχή στη βαθμολόγηση γιατί δεν ζητήθηκε ο πίνακας τιμών και στην περίπτωση μιας λάθους τιμής δεν μπορεί να ελεγχθούν οι επόμενες τιμές με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος, ο μαθητής να χρεωθεί το λάθος του παραπάνω από μια φορά.
Το συγκεκριμένο μάθημα δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να αποκτήσει δεξιότητες μεθοδολογικού χαρακτήρα και να αναπτύξει ικανότητες αναλυτικής και συνθετικής σκέψης πράγμα που διαφαίνεται κυρίως στα θέματα Γ και Δ.
Τα θέματα στα εσπερινά λύκεια ήταν παρεμφερή με μειωμένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα ημερήσια αλλά το πλήθος των ερωτημάτων ήταν μεγαλύτερο από τα προηγούμενα έτη.
ΠΗΓΗ:ΠΕΚΑΠ

Αφήστε μια απάντηση