ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!!!!!!!!!!!!

Παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας

1. Ζητήστε από τα παιδιά να ξαπλώσουν στο πάτωμα ανάσκελα και να πιάσουν αντικείμενα με τα πόδια τους και να τα βάλουν σε ένα καλάθι πίσω από το κεφάλι τους. Διασκέδαση και γυμναστική ταυτόχρονα!!!
2. Ακούστε μαζί τραγούδια όπου ξαφνικά σταματάτε τη μουσική. Σε εκείνο το σημείο το παιδί θα πρέπει να παγώσει τις κινήσεις του και να μείνει άγαλμα. Παιχνίδι ετοιμότητας, αντανακλαστικών και πολύ… γέλιου!
3. Βάλτε αντικείμενα και παιχνίδια πάνω στο τραπέζι. Ζητήστε από το παιδί να κλείσει για λίγο τα μάτια του και κρύψτε κάποια από τα αντικείμενα. Ζητήστε του να θυμηθεί ποια λείπουν!
4. Απλώς φουσκώστε ένα μπαλόνι και φροντίστε μαζί με το παιδί να μην αγγίξει το πάτωμα. Υπάρχει… κίνδυνος να λατρέψετε αυτό το παιχνίδι περισσότερο κι απ’ το παιδί!
5. Μπάσκετ με ένα κάδο και μια μικρή μπάλα που θα έχετε φτιάξει από φύλλα εφημερίδων ή περιοδικών για να μην πετιέται μακριά και με φόρα μέσα στο σπίτι.
6. Ορίστε κάθε φορά από ένα χρώμα και ζητήστε του να σας φέρει 2-3 αντικείμενα ( ή και περισσότερα) που βρίσκονται στο δωμάτιο με το ίδιο χρώμα. Βάλτε του και χρονόμετρο ή μουσική για όση ώρα ψάχνει τα αντικείμενα!
7. Βάλτε σε μια υφασμάτινη τσάντα αντικείμενα του σπιτιού ή παιχνίδια και ζητήστε από το παιδί να βάλει μέσα το χέρι και να περιγράψει ποιο αντικείμενο έπιασε χωρίς να το δει.
8. Κρύψτε μέσα στο σπίτι ένα αντικείμενο που θα έχετε συμφωνήσει από πριν και δώστε οδηγίες στο παιδί για να το βρει. Ορίστε από κοινού λέξεις που θα το βοηθούν στην εύρεση του αντικειμένου. Για παράδειγμα, «ζεστό» η «πορτοκάλι» όταν πλησιάζει στην εύρεσή του ή «κρύο» και «λεμόνι» όταν απομακρύνεται.
9. Πάρτε τρία ίδια πλαστικά αδιαφανή ποτήρια από το ντουλάπι, γυρίστε τα ανάποδα και βάλτε κάθε φορά σε ένα διαφορετικό από αυτά ένα μικρό αντικείμενο. Πείτε του παιδιού να μαντέψει μέσα σε ποιο ποτήρι βρίσκεται κάθε φορά.
10. Αδειάστε μερικά παιχνίδια σε μια γωνιά του σπιτιού και ζητήστε από τα παιδιά να μετακινούν ένα ένα παιχνίδι με συγκεκριμένο τρόπο μέσα σε ένα καλάθι (ή κουτί παιχνιδιών) σε συγκεκριμένο χρόνο. Όσο διαρκεί ένα τραγούδι για παράδειγμα! Γυμναστική και διασκέδαση μαζί!!!!