Συμμετοχή στο Euro Code Week

codeweek_badge_2019

Και  μπορεί να μην κατάφερα να αντισταθώ στην ίωση και να ψήθηκα στον πυρετό και να έχω μόνιμο πονοκέφαλο αλλά έχω κι ένα ευχάριστο νέο!

Εγκρίθηκε η αίτησή μας για τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 Euro Code Week.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.
Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσουμε στους νέους, στους ενήλικες και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν πιο κοντά ενδιαφερόμενα άτομα για να αυξήσουν τις γνώσεις τους.
Συμμετέχουμε, λοιπόν, ως τμήμα με δραστηριότητες που σχετίζονται με το βιβλίο του Eric Carle “Μια πολύ πεινασμένη κάμπια” κάνοντας τη σύνδεση με το πρόγραμμα “Βήματα για τη Ζωή” και τη διατροφή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι γνωστό σε διεθνές επίπεδο και δεχτήκαμε πρόσκληση από ένα σχολείο της Ιταλίας, ένα της Πορτογαλίας και ένα της Σερβίας να συνεργαστούμε με κύριο στόχο την ρομποτική, τη συγγραφή κώδικα και τη χρήση του με κοινό άξονα το συγκεκριμένο βιβλίο !
Έτσι, αρχίσαμε να μοιραζόμαστε δραστηριότητες και να ανταλλάσσουμε ιδέες !!!
Ο τίτλος των δικών μας δραστηριοτήτων είναι “Coding and “The Very Hungry Caterpillar” by Eric Carle
Μπορείτε να αναζητήσετε τη δραστηριότητα στο https://codeweek.eu/

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *