Κύκλος των εποχών

Αφού ασχοληθήκαμε με τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, ο κύκλος των εποχών βρέθηκε στο επίκεντρο των ενασχολήσεών μας.

Τα παιδιά με την κ.Βιβή μελέτησαν τον κύκλο των εποχών

 

 

διάβασαν το βιβλίο “Ο παππούς ο χρόνος” κι έπαιξαν στην παρεούλα συμπληρώνοντας  τον χρόνο με τις εποχές του στην κατάλληλη σειρά.

 

Συμπλήρωσαν κι ένα φύλλο εργασίας, όπου υπήρχαν μόνο τα ονόματα των εποχών και τα παιδιά ζωγράφισαν τα χαρακτηριστικά της κάθε εποχής.

 

Επίσης, τα παιδιά χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, όπως και οι εποχές, και κατασκεύασαν τον κύκλο των εποχών με υλικά συσκευασιών, ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και υλικά από τη φύση που βρήκαν στην αυλή του σχολείου μας. Έτσι, με την ομαδοσυνεργατική διδασκαλία που προωθεί τη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και την αλληλοβοήθεια και με τον εκπαιδευτικό να έχει ρόλο συντονιστή, συμβούλου, καθοδηγητή, εμπνευστή (Vygotsky), τα παιδιά δημιουργησαν το δικό τους κύκλο εποχών, ο οποίος κοσμεί την πορτα της τάξης μας.

Παίξαμε και με τις φωνούλες και συμπληρώσαμε ένα σχετικό φύλλο εργασίας, όπου μπορέσαμε να εντοπίσουμε το επίπεδο εμπέδωσης του κάθε παιδιού (το δ. εργασίας από την Τάνια Μάνεση)

 

 

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *