Συζήτηση Αρβελέρ – Κωσταγιάννη με πρόσκληση να επισκεφθεί αρχαιολογικούς & Βυζαντινούς χώρους

 «Στις Δελφικές Γιορτές»

kostagiannis_arveler1.jpg

Στους Δελφούς, κατά την έναρξη των Δελφικών Γιορτών, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού  της  πόλης  μας, Γιώργος Κωσταγιάννης, με την Ελένη  Γλυκατζή – Αρβελέρ Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Συζητήθηκαν πολιτισμικά θέματα καθώς και για την φετινή θεματική εκδήλωση με θέμα αιχμής και αυτό ο “Ξένος – μέτοικος“. Θέμα με επικαιρότητα που μας περιβάλλει ως Έλληνες και ως Ευρωπαίους.

Την έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποίησε η σοφή, λόγια και ευρυμαθής κ. Αρβελέρ, αφού διαβάστηκαν χαιρετισμοί των υπουργών  Πολιτισμού  και  Ανάπτυξης. Για πρώτη φορά με παραγωγή, ειδικά για τους Δελφούς, έγινε συνάντηση με την Εθνική Λυρική Σκηνή με το συμφωνητικό ποίημα “Προμηθέας” του Στραβίνσκι και την όπερα ορατόριο του Στραβίνσκι Oedipus Rex σε διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, σε πρώτη παρουσίαση.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κωσταγιάννης, θα ακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις, με εκθέσεις γλυπτικής της Μπέλλας Ραφτοπούλου και σχέδια εμπνευσμένα από τις Δελφικές γιορτές του 1930, με παρεμβάσεις εικαστικές και σχεδιασμούς της Μαρίας Μαραγιάκου και μικρά γλυπτά των Ανδρέα Σάββα και Γιούλας Χατζηγεωργίου.

Τέλος, ο κ. Κωσταγιάννης κάλεσε την κ. Αρβελέρ να επισκεφθεί την πόλη της Λιβαδειάς για μια ξενάγηση σε αρχαιολογικούς και Βυζαντινούς χώρους

Πηγή: ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ, Παρασκευή 10/07 – 16/07/2009