Βοιωτικά Γράμματα – Πολιτισμός

Με το "μάτι" της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς: Εκδηλώσεις, Τοπικές Εκδόσεις, Συγγραφικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες, Βοιωτοί δημιουργοί…

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με δεδομένη την πολυδιάστατη και ποικιλότροπη ευεργετική επίδραση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στους μαθητές, που προσθετικά και επαυξητικά έρχεται να συμπληρώσει τους άλλους τρόπους μάθησης και παροχής παιδείας, καθώς επίσης και την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης αυτών των εκδηλώσεων, μέσα από ανανεωτικές προτάσεις και καινοτόμες δραστηριότητες, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Βοιωτίας δια μέσου της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Αλεξίας Παπακώστα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λιβαδειάς και με τη στήριξη των Σχολικών Συμβούλων Π. Ε.  Ν. Βοιωτίας διοργανώνουν  τα εξής σεμινάρια:1ο Σεμινάριο:  «Σεμινάριο σχεδιασμού σχολικής γιορτής εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου (θεωρητική προσέγγιση-εργαστήρι)».

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 16.30- 20.30, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

2ο Σεμινάριο:  «Η διαχείριση και η αξιοποίηση της μουσικής και ηχητικής πληροφορίας (μουσικές συνθέσεις, ήχοι- απαγγελίες) στις γιορτές ιστορικής μνήμης. Το παράδειγμα της 25ης Μαρτίου».

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 16.30- 20.30, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

3ο Σεμινάριο:  «Δημιουργικές γέφυρες επικοινωνίας με την ιστορία και τον πολιτισμό στο Νηπιαγωγείο. Ο Διονύσιος Σολωμός, η Ελληνική Επανάσταση και ο εορτασμός της εθνικής επετείου».

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, ώρα 16.30- 20.30, στο 2ο Νηπ/γείο Λιβαδειάς.   

Εισηγητές των σεμιναρίων θα είναι:

  • ? Η κ. Ζένια Σερέτη δασκάλα, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον κ. Στέλιο Μιαρίτη, δάσκαλο με ειδικές γνώσεις στην αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση
  • ? Ο κ. Βασίλης Πανόπουλος δάσκαλος, μουσικός και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • ? Η κ. Ιωάννα Μενδρινού νηπιαγωγός, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κατηγορίες: Εκπαίδευση - Σεμινάρια