καλώς ήρθατε!!!!!!!

More about Rhodes

 

Ρόδος – Η Νύμφη του Ηλίου

Όταν οι θεοί μοίρασαν τη γη μεταξύ τους η Ρόδος δεν φαινόταν στην επιφάνεια της θάλασσας, ήταν βυθισμένη. Ο ήλιος έλειπε στο καθιερωμένο ταξίδι του και οι άλλοι θεοί ξέχασαν να του βγάλουν κλήρο. Ο Δίας άμα το άκουσε ήταν έτοιμος να κάνει νέα διανομή, ο Ήλιος όμως δεν τον άφησε, γιατί έβλεπε να ξεφυτρώνει από τη θάλασσα μια νέα χώρα και ζήτησε να του δώσουν αυτή. Ο Δίας λοιπόν κάλεσε την Λάχεση να δώσει όρκο ότι η νέα χώρα θα είναι ο κλήρος του Ήλιου. Βγήκε τότε το όμορφο νησί από τον αφρό της θάλασσας και το έδωσαν στον θεό Ήλιο.

Εκεί ο Ήλιος με τη Νύμφη Ρόδο γέννησε εφτά γιούς τους Ηλιάδες: τον Όχιμο, τον Κέρκαφο, τον Μάκαρ, τον Ακτίονα, τον Τενάγη, τον Τριόπα, τον Κάνδαλο και μια κόρη την Ηλεκτρυώνη. Ο Κέρκαφος γέννησε τρεις γιούς, τον Κάμιρο, τον Ιάλυσο και τον Λίνδο, που μοίρασαν το νησί σε τρία μέρη και ο καθένας είχε τη δική του πόλη που της έδωσε το όνομα του.
Ο μύθος αυτός, βγαλμένος από τη φαντασία του λαού, προσπαθεί να δώσει ερμηνεία στα διάφορα γεγονότα. Η ανάδυση της Ρόδου από τη θάλασσα έχει σχέση με τις ανιζήσεις και καθιζήσεις, για τις οποίες μιλά η Γεωλογία για τη διαμόρφωση της επιφάνειας της γης. Η αγάπη του Ήλιου για τη Ρόδο εξηγείται με την ηλιοφάνεια που έχει σχεδόν όλες τις μέρες του χρόνου. Γι’ αυτό την ονόμασαν Νύμφη του Ήλιου και τη θεωρούν κόρη της Αφροδίτης που αναδύθηκε από τον αφρό της θάλασσας.

Οι Τελχίνες – Οι Πρώτοι Κάτοικοι

Πρώτοι κάτοικοι της Ρόδου θεωρούνται οι Τελχίνες, μια περίεργη φυλή ανθρώπων που τους παρομοιάζουν με δαίμονες. Το όνομα τους προέρχεται από το «θέλγω» δηλαδή γόητες, μάγοι. Παράγουν νέφη, βροχή, χαλάζι, αλλάζουν μορφή και είναι φοβεροί στις τέχνες. Αυτοί πρώτοι κατασκεύασαν αγάλματα θεών, στην Λίνδο τον «Απόλλωνα Τελχίνιον», στην Ιαλυσό την Ήρα και τις Νύμφες και στην Κάμιρο την «Ήρα Τελχινία». Όταν ανδρώθηκε ο Ποσειδώνας αγάπησε την αδελφή τους Αλία, την παντρεύτηκε και γέννησε έξι γιούς και μια κόρη, τη Ρόδο από την οποία θεωρούσαν ότι πήρε το όνομα το νησί.
Ήταν καλοί ναυτικοί αλλά κυρίως επιδέξιοι τεχνίτες στην μεταλλουργία. Ο Στράβωνας αναφέρει ότι ήρθαν από την Κρήτη και την Κύπρο, πράγμα που θυμίζει τις πρώιμες αποικίσεις στη Ρόδο. Η παράδοση τους παράστησε άγριους, μελαμψούς επειδή κατεργάζονταν τα μέταλλα, ενώ άλλοι τους έλεγαν «βάσκανους» και «γόητες» και ότι είχαν θεία καταγωγή. Θεωρούνταν ότι είχαν την εύνοια του Δία, όπου έστελνε σαν χρυσή βροχή τα πλούτη στη Ρόδο και την προστασία της Αθηνάς που τους έκανε πρώτους στις τέχνες και στόλισαν τη Ρόδο με άφθονα και ωραία έργα τέχνης.

Ρόδος- δεύτερη πατρίδα

από τα ωραιότερα μέρη στον κόσμο!!!
Rhodos 2

Αγγλικά 2

Διδασκαλία των χρωμάτων στα Αγγλικά

Αγγλικά 1

Διδασκαλία Αγγλικού αλφαβήτου

 

λατρεύω την εκπαίδευση!

καλημέρα!!!!!!!

A day in our life from marialenaki

 

Rhodes! my love!!!

10-11-2004… σαν να ήταν χθες.. πέρασαν κιόλας δώδεκα χρόνια από την πρώτη μέρα που παρουσιάστηκα στην Ρόδο, νεοδιόριστη εκπαιδευτικός. Ακόμα θυμάμαι τη χαρά μου που διορίστηκα σε ένα τόσο όμορφο μέρος. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που έζησα μόνο ευχάριστες στιγμές και που απέκτησα μια δεύτερη μεγάλη οικογένεια που ήταν πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στις δύσκολες στιγμές. Ρόδος

 

12027744_1106771122680037_2304468588374008451_n

Λίγα λόγια για μένα!!!!

Καλησπέρα σε όλους!!!!!!!! Ονομάζομαι Ιωάννα Μιχαλακέλλη και είμαι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 (Αγγλικών). Η οργανική μου θέση είναι στο Γυμνάσιο Ιαλυσού στην Ρόδο. Φέτος υπηρετώ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου που έχει έδρα τη Μυτιλήνη. Έχω ιστολόγιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο έφτιαξα μόλις χθες. Τον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει

  • να ακούω μουσική
  • και να πηγαίνω γυμναστήριο.

Αυτά για μένα!

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!