Η Αφορμή

Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ”

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Αυγούστου (2013), η καθηγήτρια Βιολόγος του Σχολείου μας Ιωάννα Νείλα έλαβε μέρος, μαζί με άλλους καθηγητές Φυσικών Επιστημών που επιλέχθηκαν από 20 ευρωπαϊκές χώρες, σε Σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (E.S.A., European Space Agency), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού, στο Noordwijk της Ολλανδίας.

Από την Ελλάδα, το μόνο Γυμνάσιο, που εκπροσωπήθηκε με αυτή τη συμμετοχή, ήταν το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ενώ έλαβαν μέρος και δυο καθηγητές Λυκείων (από το 26ο Λύκειο Αθήνας και το 2ο Λύκειο Κορδελιού Θεσσαλονίκης).

Στο Σεμινάριο οι καθηγητές ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαστημική έρευνα και τεχνολογία, συμμετείχαν σε εργαστήρια και εφαρμογές καινοτόμων διδακτικών πρακτικών, εμπνευσμένων από την εξερεύνηση του Διαστήματος, και τέλος, ανέλαβαν να διαδώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες, που απέκτησαν στα σχολεία τους και ειδικότερα στους συναδέλφους τους εκπαιδευτικούς.
Έτσι, η κ. Νείλα ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναζητήσει συνεργάτες ώστε να οργανωθούν εκδηλώσεις, ομιλίες, τηλεσκοπικές παρατηρήσεις και άλλες δράσεις, που θα φέρουν το Διάστημα πιο κοντά στο ελληνικό σχολείο, καθώς και στο κοινό της πόλης μας.

Ας τονίσουμε εδώ ότι η μεγάλη ανταπόκριση της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων για διάθεση των τηλεσκοπίων τους στις εκδηλώσεις, για συμμετοχή τους σε ομιλίες και γενικότερα η υποστήριξή τους, καθώς και η επίσης αφιλοκερδής συνδρομή όλων των άλλων φορέων και ομιλητών και βέβαια η προθυμία και βοήθεια πολλών συναδέλφων εκπαιδευτικών, ελπίζουμε να ανταμειφθούν με την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων