από τη μεριά των Φυσικών Επιστημών

Α. “ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ”

Διαθεματική διδασκαλία, με χρήση πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, που συνδυάζει θεματικές περιοχές από τις Φυσικές Επιστήμες (τη Βιολογία, τη Χημεία, τη Γεωγραφία), καθώς και από την Ιστορία, την Τεχνολογία, την Οικονομία, ενώ αξιοποιεί γνώσεις από τις Ξένες γλώσσες και την Πληροφορική.

Πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης (88 μαθητές).

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές για τα θέματα που σχετίζονται με το Διάστημα, λόγω των εντυπωσιακών εικόνων, προσομοιώσεων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, που αξιοποιήσαμε με τις Νέες Τεχνολογίες στην τάξη.
Ιωάννα Νείλα, εκπ/κός ΠΕ4

Β. “Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ”

Διαθεματική διδασκαλία, με χρήση πρωτότυπου εκπαιδευτικού υλικού, που συνδυάζει θεματικές περιοχές από τις Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία, Γεωγραφία, Φυσική), καθώς και από την Ιατρική έρευνα, τη Φυσική Αγωγή, την Τεχνολογία, ενώ αξιοποιεί γνώσεις από τις Ξένες γλώσσες και την Πληροφορική. Πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης (88 μαθητές). Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές για τα θέματα που σχετίζονται με το Διάστημα, λόγω των εντυπωσιακών εικόνων, προσομοιώσεων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, που αξιοποιήσαμε με τις Νέες Τεχνολογίες, σε αυτό το πράγματι συναρπαστικό αντικείμενο. Ιωάννα Νείλα, εκπ/κός ΠΕ4

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων