Συνεργατικό παιχνίδι Απριλίου: «Κάρτες παραμυθιών»

Συνεχίζοντας εξ αποστάσεως το eTwinning έργο μας: Let΄s play every day, για το μήνα Απρίλιο, οργανώσαμε ένα παιχνίδι 25 καρτών χρησιμοποιώντας τους ήρωες/ηρωίδες γνωστών παραμυθιών.Κάθε κάρτα περιλαμβάνει ζωγραφιά του ήρωα/ηρωίδας  και  συνοδεύεται από ερώτηση σχετική με το παραμύθι που ανήκει καθώς και την απάντησή της. Η κάρτα ολοκληρώνεται με την εντολή/παράγγελμα για τα παιδιά. Η εντολή /παράγγελμα μπορεί να αφορά κάθε είδους δραστηριότητα που μπορούν να εκτελέσουν τα παιδιά, κινητική ή ο,τιδήποτε άλλο. Έτσι κάθε σχολείο επέλεξε έναν ήρωα παραμυθιού για να δημιουργήσει τη δική του κάρτα.

Εμείς επιλέξαμε την “Πριγκήπισσα και το βάτραχο”. Παρακολουθήσαμε το παραμύθι στη Webex και τα παιδιά ζωγράφισαν την Πριγκήπισσα! Ακολούθησε ψηφοφορία για να αποφασίσουμε ποια Πριγκήπισσα θα βάλουμε στην κάρτα του παιχνιδιού!

Μετά από συζήτηση η εντολή που έδωσαν τα παιδιά ήταν: “Σε τι μεταμορφώθηκε ο βάτραχος”; Η απάντηση είναι: “Σε πρίγκηπα”! Η εντολή που έθεσαν στους παίκτες ήταν: “κάνε 8 μικρά πηδήματα όπως ο βάτραχος”! Έτσι δημιουργήθηκε η κάρτα μας:

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το συνεργατικό παιχνίδι με τις κάρτες παραμυθιών:

Fairy-tales-cards 

Εδώ παίζουμε με τις κάρτες των παραμυθιών που δημιούργησαν οι φίλοι μας από τα άλλα σχολεία: