Και το παιχνίδι ξεκινάει!!!! “Let’ s play every day”!!!

Και το παιχνίδι ξεκινάει!!! Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας γνωριμίας με τους φίλους και συνεργάτες μας από τις άλλες πόλεις και χώρες! Αναρτήσαμε φωτογραφίες και βίντεο ώστε να γνωρίσουν οι φίλοι μας την τάξη μας, το σχολείο μας, την πόλη μας και τη νηπιαγωγό μας! 

Μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις μας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://padlet.com/stamgeron1/dvnb33zbtdfbrkjj

 Είδαμε στο χάρτη τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο, γνωρίσαμε τις σημαίες τους και δημιουργήσαμε παζλ με τα οποία τα παιδιά θα μπορούν να μαθαίνουν παίζοντας!!!

Τα link των παραπάνω παιχνιδιών θα τα βρείτε στις Κατηγορίες on line παιχνίδια ώστε τα παιδιά να μπορούν να ασχοληθούν εποικοδομητικά και στο σπίτι!

Επίσης είδαμε στο χάρτη που βρίσκονται οι πόλεις στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα με μας και παρακολουθήσαμε ένα υπέροχο εισαγωγικό βίντεο για το έργο μας:

Η επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών είναι συχνή και γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, μεταξύ αυτών και οι on line τηλεδιασκέψεις με σκοπό τον προγραμματισμό, την εξέλιξη των δράσεων, τον τρόπο δημιουργίας κοινών προϊόντων του έργου όπως το λογότυπο και η μασκότ:

Το λογότυπο αποφασίσαμε να γίνει συνεργατικό και κάθε σχολείο να αναλάβει  ένα κομμάτι του. Εμείς επιλέξαμε την κατασκευή-σύνθεση με τα ξύλινα τουβλάκια που έχουμε στο Νηπιαγωγείο μας. Παρατηρώντας στον υπολογιστή την αρχική κατασκευή, δημιουργήσαμε μία πανομοιότυπη:

 

Την παραπάνω φωτογραφία αναρτήσαμε σε ένα συνεργατικό εργαλείο που ονομάζεται padlet:

 https://padlet.com/maria_theodorakakou/i8p2uu568owavtqz

Γνωρίσαμε τα μέρη του υπολογιστή, τα ονομάσαμε και αφού αναλύσαμε τη χρήση τους, δημιουργήσαμε ένα πίνακα αναφοράς:

Το παραπάνω κολάζ αναρτήσαμε σε συνεργατικό padlet:

https://padlet.com/imauridou2/kmgalpe5t02y4nkx

Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο που αφορά στην ασφάλεια στο διαδίκτυο:

https://youtu.be/y41bXahQVLk

Για τη μασκότ, χωριστήκαμε σε δυάδες σχολείων για να τη δημιουργήσουμε. Εμείς συνεργαστήκαμε με το 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων. Οργανώσαμε μία online επικοινωνία στο twinlive, για να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για τη μασκότ μας:

Εμείς δημιουργήσαμε τη μασκότ με τουβλάκια lego:

και οι φίλοι μας, τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Φαρσάλων, την ολοκλήρωσαν:

Το όνομα που αποφασίσαμε όλοι μαζί να δώσουμε είναι “Super Lego”