Οι δράσεις μας το Μάρτιο

Συνεχίζοντας τις δράσεις μας στο eTwinning έργο με τίτλο “Be cool, recycle in school”  στα πλαίσια της ημέρας κατά της σχολικής βίας διαβάσαμε τα βιβλία “Μόνα η χελώνα” και “Τα μπαλόνια της φιλίας”. Τα παιδιά κατασκεύασαν  μία αφίσα η οποία πέρασε το μήνυμα “ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ”

και αναρτήθηκε σε  padlet στην πλατφόρμα του twinspace:

Μετάβαση στο padlet.com

 

Κατασκευάσαμε εν όψη της Τσικνοπέμπτης μία ψησταριά  χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο:

αλλά και άλλες Αποκριάτικες κατασκευές :

 

και την αναρτήσαμε σε padlet που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό:

Μετάβαση στο padlet.com

Μάθαμε πως ανακυκλώνονται και οι μικρές ηλεκτρικές συσκευές παρακολουθώντας ένα κατατοπιστικό βίντεο που άρεσε πολύ στα παιδιά και κατανόησαν πως ανακυκλώνονται οι ηλεκτρικές συσκευές και την αξία αυτού.

Παρατηρήσαμε, περιγράψαμε και θαυμάσαμε έργα τέχνης τα οποία έχουν κατασκευαστεί με υλικά τα οποία ανακυκλώνονται.

Επιλέξαμε κάποια και τα αναρτήσαμε στο padlet που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να θαυμάσουμε έργα που επέλεξαν οι φίλοι και συνεργάτες μας από τα άλλα σχολεία.

Μετάβαση στο padlet.com

Ο ερχομός της Άνοιξης μας έφερε έμπνευση και όρεξη για περισσότερη δημιουργία χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρία υλικά δηλαδή χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο προκειμένου να κατασκευάσουμε έναν Ανοιξιάτικο πίνακα:

Ο πίνακάς μας αναρτήθηκε σε padlet που φιλοξένησε τους πίνακες και των άλλων συνεργαζόμενων σχολείων τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε και να θαυμάσουμε!

https://el.padlet.com/taralaikoue/a62gwjdau4l2

 

Διαβάσαμε το βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση Τζιώτη”Ο Λίνο Παπαγαλίνο και το μυστήριο του μπλε κουβά”

τα παιδιά αποτύπωσαν με ζωγραφική τις εντυπώσεις τους:

Αντέγραψαν το τραγούδι του Λίνο Παπαγαλίνο:

και δημιουργήσαμε δύο παζλ τα οποία αναρτήσαμε στο twinspace για να παίζουμε εμείς και οι φίλοι μας: