Εξωτερικός δίσκος usb με Ubuntu-Edubuntu…

Βρήκα ενα σκληρό δίσκο IDE 60GB είχα και μια θηκη usb. Εβαλα το σκληρό στη θήκη.

Προσοχή στη συνέχεια το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου θα χαθεί τελείως και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανακτησης των δεδομένων.

Παράλληλα είχα κατεβάσει το Ubuntu 9.04 Desktop καθως και το addon για Edubuntu και τα έγραψα σε 2 cdrom.

Στη συνέχεια σε εναν υπολογιστή (που στο Bios εχει επιλογή boot from usb) το ανοιξα και αποσύνδεσα τελείως, ρευμα και data, το δίσκο που εχει για τα windows για να έχουμε κανένα ατύχημα και σύνδεσα τον εξωτεριό σκληρό δίσκο. Στην εκκίνηση του υπολογιστη και στο Bios επιλεουμε first boot device cdrom, second boot device usb, third boot device τον εσωτερικό σκληρό δίσκο και κάνουμε boot με το cdrom Ubuntu 9.04 που ηδη έχουμε γραψει. Επιλέγουμε τη γλώσσα και ακολουθούμε τις οδηγίες που εμφανίζονται στη οθόνη για να κάνουμε εγκατάσταση του Ubuntu στον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αφου τελειώσει η εγκατάσταση του Ubuntu κάνουμε επανεκίνηση, βγάζουμε το cdrom και αν ολα εχουν παει καλά θα έχουμε Ubuntu στον υπολογιστή μεσω του εξωτερικού σκληρού δίσκου usb. Στη συνέχεια βάζουμε τοcdrom με το addon για Edubuntu το καταλαβαίνει αμέσως περι τίνος προκυται και κάνουμε επιλεγμεη εγκατάσταση λογισμικού ή ολο το λογισμικο που περιέχει το cdrom. Παράλληλα με την εγκατασταση του λογισμικού μπορούμε να συνδέσουμε τον τπολογιστή στο Διαδίκτυο και να κάνουμε ενημέρωση στο λογισμικό συστήματος (Σύστημα-Διαχείρηση Συστήματος-Διαχείρηση Ενημερώσεων) ή/και να εγκαταστησουμε το λογισμικό εφαρμογών που θέλουμε με το synaptic (Σύστημα-Διαχείριση Συστήματος-Synaptic Pakage Manager).

Υπενθύμιση: Στο Ubuntu-Edubuntu περιέχεται αρκετό λογισμικό εφαρμογών για αυτό πριν αρχίσετε να προσθέτε λογισμικο εφαρμογών κάντε πρώτα μια εξερευνηση (επάνω αριστερα στην οθόνη-Εφαρμογές) το τι εχει εγκατασταθεί με ην εγκατάσταση του λειτουργικού.

Γιατί εγιναν ολα αυτά;

Αφου τελειώσουμε την εγκατάσταση/ενημέρωση του λογισμικού κάνουμε τερματισμό (επάνω δεξιά). Συνδέουμε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο με τα Windows και ανοίγουμε τον υπολογιστή επειδή έχου συνδέσει τον εξωτερικό σκληρό δίσκο στον υπολογιστή και το δευτερο boot device είναι το usb από το bios τότε θα δουμε Ubuntu στην οθόνη. Αν κανουμε επανεκίνηση και αποσυνδεουμε τον εξωτερικό σκληρό από το usb τότε θα δουμε windows…

Δηλαδή έχουμε ενα εξωτερικό σκληρό δίσκο usb που τον βάζουμε σε οποιονδήποτε υπολογιστή (αρκεί το bios να υποστηρίζει boot from usb) και εχουμε Ubuntu-Edubuntu….

Καλή διασκέδαση…

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © ilias blog          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση