ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 6ου ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

ΤΟ  6ο  ΓΕΛ  ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ  ΘΕΑΤΡΟΥ  ΤΗΣ  ΣΤΕΓΗΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ  ΤΕΧΝΩΝ

5ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Από τη συγγραφή ενός θεατρικού έργου έως το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης

Νοέμβριος 2014 – Απρίλιος 2015

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων: Νοέμβριος 2014 – Απρίλιος 2015

Ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ: 23-26 Απριλίου 2015

Οι έφηβοι της περιφέρειας πρωταγωνιστούν στο φετινό Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Grasshopper Youth και τη Στέγη, με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων γυμνασίων, λυκείων και δήμων. Με τον ενθουσιασμό, τη δυναμική, αλλά και την εμπειρία των προηγούμενων ετών, η Στέγη προσκαλεί και φέτος τους εφήβους να δημιουργήσουν κείμενα που θα εκφράζουν τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους, τα οποία οι ίδιοι κατόπιν θα ερμηνεύσουν στη σκηνή.

Με θέμα «Περιφέρεια: απομόνωση ή προοπτική;», το φετινό Φεστιβάλ δίνει έμφαση στην εκπροσώπηση της ελληνικής περιφέρειας, ξεκινώντας με συμμετοχές εφηβικών ομάδων από το Αγρίνιο και το Ναύπλιο. Παράλληλα, εγκαινιάζεται η συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και, πιο συγκεκριμένα, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων. Στόχος είναι να αποτυπωθεί στη σκηνή η εμπειρία της «περιφέρειας», μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης θέσης και κατάστασης, τόσο για τους νέους που βρίσκονται στο κατώφλι του ενήλικου κόσμου, όσο και για τη χώρα μας, που στην παρούσα συγκυρία επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην Ευρώπη.

Πώς είναι να νιώθεις, να είσαι ή να σε βάζουν οι άλλοι στο περιθώριο; Τι στρατηγικές καλείσαι να αναπτύξεις για να δηλώσεις «παρών»; Πόσο δημιουργικός μπορείς να γίνεις ώστε να υπερβείς την απομόνωση και να δημιουργήσεις νέες προοπτικές; Οι νέοι της Ελλάδας, ως ευαίσθητοι «σεισμογράφοι» του καιρού μας, καταγράφουν την εμπειρία μιας γενιάς που σημαδεύεται από την κρίση, προβληματίζονται, ονειρεύονται και δημιουργούν!

 

Το Εφηβικό Φεστιβάλ στοχεύει και φέτος στην ποικιλία των μορφών θεατρικής έκφρασης. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

•    Παραστάσεις νεοελληνικών έργων, γραμμένων από επιλεγμένους συγγραφείς μετά από εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που θα τα παρουσιάσουν.

•    Παραστάσεις μεταφρασμένων έργων σε συνεργασία με ξένα φεστιβάλ και συγγραφείς εφηβικού θεάτρου.

•    Παραστάσεις έργων που είτε προκύπτουν από τεχνικές θεατρικής γραφής και αυτοσχεδιασμούς των ομάδων (θέατρο επινόησης), είτε βασίζονται σε μαρτυρίες και προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων (θέατρο-ντοκουμέντο).

Μια  από τις  σχολικές  ομάδες που  επιλέχθηκαν είναι  μια  ομάδα  μαθητών  του 6ΟΥ ΓΕΛ   ΝΕΑΣ  ΙΩΝΙΑΣ. Η έναρξη του  προγράμματος θα  γίνει την Τετάρτη  19/11/2014 με  μια  πρώτη  συνάντηση  μεταξύ των  μαθητών  και  των  συντελεστών του προγράμματος κ. Σοφία  Βγενοπούλου  ηθοποιό και  σκηνοθέτη και  κ. Μαυραγάνη  Γεωργία , σκηνοθέτη.

Η δράση θα  ολοκληρωθεί το τετραήμερο 23-26 Απριλίου 2015, ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ, οπότε όλες οι σχολικές ομάδες θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους. Η δημιουργικότητα, η φαντασία και το ταλέντο της πιο δυναμικής γενιάς στη Μικρή Σκηνή της Στέγης!

Ο   ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΤΟΥ 6ουΓΕΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟΣ  ΗΛΙΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *