Συμμετοχή στη δράση “Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο

Η Ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης “Γιάννης Ρίτσος”, υλοποιώντας το πολιτιστικό πρόγραμμα “Δημιουργώ… με λόγο”, συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2017-8 στη δράση “Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο“. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  από τους υπεύθυνους της δράσης, τη συγγραφή του σεναρίου από την ομάδα μας, κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις και τις πρόβες, βιντεοσκοπήσαμε την παράσταση, που αναρτήθηκε στο αποθετήριο που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα της δράσης [ανοίξτε τον φάκελο “Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο 2017-8” και στη συνέχεια από τη λίστα (playlist-πάνω δεξιά μέρος του βίντεο) με τις βιντοσκοπημένες παραστάσεις επιλέξτε την έβδομη].

Ο τίτλος του έργου με το οποίο συμμετείχαμε στη δράση είναι: “Η συνάντηση των ευγενών αερίων” και το θέμα του σχετίζεται με τους τρόπους χρήσης και τις ιδιότητες των συγκεκριμένων χημικών στοιχείων.  Μελετώντας το θέμα, η ομάδα μας απέκτησε πολύτιμες γνώσεις  και εκφράστηκε δημιουργικά. Επομένως, το κέρδος ήταν πολλαπλό!
Ας σημειωθεί τέλος ότι η παράσταση απέσπασε το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης στο διαγωνιστικό τμήμα της δράσης.

Για να διαβάσετε το σενάριο της παράστασης, πατήστε εδώ.