iharbali's blog

a blog for Teaching English as a Foreign Language in Public Junior Secondary Schools

Κοντά στις επιστημονικές εξελίξεις της Βιολογίας

Φεβ 20163

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Σχολείου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Καράτουλα επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Πατρών. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπάρχει επιστημονική συνεργασία μεταξύ του Γυμνασίου και του Τμήματος Βιολογίας  Πανεπιστημίου Πατρών στο θέμα της προβολής των δυνατοτήτων του Εγκεφάλου και την εν γένει κατανόηση του από τους μαθητές.

Ανάμεσα στους χώρους που επεσκέφθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους, ήταν τα Εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας, οι χώροι πειραμάτων  και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Εκεί οι διδάσκοντες και οι συνεργάτες του Πανεπιστημίου εξήγησαν στους μαθητές μεθόδους πειραμάτων, αλλά και τον τρόπο ανάλυσης του ανθρώπινου αίματος. Στο Μουσείο μάλιστα είδαν τα εκθέματα που έχουν συγκεντρώσει οι ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου, για να εφαρμόσουν τα επιστημονικά δεδομένα.

Οι μαθητές διατύπωσαν τις δικές τους ερωτήσεις και μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις σε απορίες τους. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου υποδέχθηκαν και μίλησαν μαζί τους ο κ. Βασίλειος Χονδρόπουλος,  Καθηγητής Βιολογίας, η κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο κ. Σωτήριος Τσάκας, μέλος του  Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και η Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια κ. Κορίνα Ατσοπάρδη, οι οποίοι οδήγησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε γνωστές και άγνωστες πτυχές των εξελίξεων της Επιστήμης της Βιολογίας, ενώ απάντησαν στις απορίες τους.

Μετά το Πανεπιστήμιο, το Γυμνάσιο Καράτουλα επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο που φιλοξενεί αρχαιότητες από τα περισσότερα μέρη της Αχαΐας. Εκεί είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τα περίφημα Ψηφιδωτά της Συλλογής του Μουσείου και να ξεναγηθούν σε αντικείμενα από την Μυκηναϊκή μέχρι την Ρωμαϊκή εποχή, βλέποντας από κοντά όσα έχουν διδαχθεί στις σχολικές αίθουσες στο μάθημα της Ιστορίας. Η όλη επίσκεψη στην Πάτρα ολοκληρώθηκε με μία περιδιάβαση στους δρόμους του Ιστορικού κέντρου της πόλης.

από κάτω από: BAW| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοντά στις επιστημονικές εξελίξεις της Βιολογίας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων