iharbali's blog

a blog for Teaching English as a Foreign Language in Public Junior Secondary Schools

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Απρ 20162
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Γυμνασίου Καράτου

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Γυμνασίου Καράτουλα

Με επιτυχία η εκδήλωση του Σαββάτου στο Διοικητήριο

Οι μαθητές της Ηλείας κοντά στα μυστικά του …Εγκεφάλου

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Με την συμμετοχή 5 Σχολείων της Ηλείας, ανάμεσά τους και το Γυμνάσιο Καράτουλα,  και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση-ημερίδα  για τα μυστικά του ανθρωπίνου Εγκεφάλου, το πρωί του Σαββάτου 2 Απρίλιου στον Συνεδριακό χώρο της Περιφερειακής Νεότητας Ηλείας στον Πύργο.

Την Ημερίδα προλόγισε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, που μίλησε για την επέκταση του προγράμματος «Τα σχολεία πηγαίνουν …Πανεπιστήμιο», ένα επιστημονικό πρόγραμμα, που τα τελευταία χρόνια  λειτούργησε ως παρακίνηση και για μαθητές από την Ηλεία να συμμετάσχουν και να γνωρίσουν τις εξελίξεις της πειραματικής-ερευνητικής προσπάθειας για τον Εγκέφαλο και τις λειτουργίες του.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημερώσεως για τον Εγκέφαλο» της διεθνούς εκστρατείας πληροφόρησης που υλοποιείται για την έρευνα του νευρικού συστήματος σε Σχολεία και στην Ελλάδα. Διοργανωτής της ήταν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Ηλείας με την συνεργασία του Τμήματος  Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ 

Το Σχολείο προλόγισε η Διευθύντρια  κ. Ανδρομάχη Λέλλα,  και στη συνέχεια  παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Η Μνήμη συνοδός στο παρόν και το μέλλον».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Γυμνάσιο Καράτουλα  μέσα από κείμενα τους και παιχνίδια εξήγησαν τον τρόπο που ερμηνεύουν την παρουσία της μνήμης και των στοιχείων που την βοηθούν να συνοδεύει τις ανθρώπινες σκέψεις και πράξεις σε όλην μας την ζωή.

Μάλιστα έγινε χρήση και των νέων τεχνολογιών, με την μορφή ….. τηλεπαιχνιδιού, κάτι που ενθουσίασε το κοινό που παρακολουθούσε.

 

 

 

 

 

 

από κάτω από: BAW| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων