iharbali's blog

a blog for Teaching English as a Foreign Language in Public Junior Secondary Schools

“Famou5”

Μάι 201512

IMG_1741

 

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-15 στο Γυμνάσιο Καράτουλα εκπονήθηκε πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων στα Πολιτιστικά Θέματα με τίτλο “Οι Πέντε Φίλοι” από 15 μαθητές της Γ’ Τάξης.         Οι εκπαιδευτικοί που το ανέλαβαν ήταν οι:

ΧΑΡΜΠΑΛΗ ΙΟΥΛΙΑ ΠΕ06

ΛΕΛΛΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΕ05

ΣΚΕΜΠΕ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΕ05

ΤΕΤΡΑΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕ02

Famous 5Σκοπός του προγράμματος ήταν η Γνωριμία των μαθητών με  πέντε χώρες της Ε.Ε. – την Γαλλία, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτή η εξοικείωση θα επιτυγχάνονταν μέσα από τη  χρήση γεωγραφικών όρων, την εκμάθηση καίριων ιστορικών στιγμών, την ανάγνωση αντιπροσωπευτικών έργων της λογοτεχνία, και γενικά ερχόμενοι σε επαφή με τον εκάστοτε πολιτισμό, γνωρίζοντας τα ήθη-έθιμα των λαών αλλά και την Παραδοσιακή κουζίνα.΄Ολα αυτά έγιναν  χρησιμοποιώντας εργαλεία ΤΠΕ (δημιουργία βίντεο, κόμικ και άλλων web tools). Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ζωγραφίζοντας, σχεδιάζοντας, δημιουργώντας, αυτοσχεδιάζοντας, να κατασκευάσουν αφίσες ακόμα και να παρασκευάσουν εθνικά εδέσματα.

Απώτερος, βέβαια, στόχος της ενασχόλησης των μαθητών με το θέμα ήταν να καλλιεργηθεί  ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και να εκτιμήσουν την αξία της πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και να αναπτύξουν  σχέσεις συνεργασίας μέσα από  την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση.

από κάτω από: ICT used in Teaching, Σχολικές Δραστηριότητες| με ετικέτα , , , , , , , , , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Famou5”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων