Σχολικές αναρτήσεις

Οι “Μαχητές”, Σύλλογος Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, θα τιμήσουν και θα γιορτάσουν την Ημέρα για τα άτομα με αναπηρίες με μία ξεχωριστή εκδήλωση στις 15 Νοεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

Μ’ ένα διαφορετικό τρόπο επέλεξε ο Σύλλογος Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ» να γιορτάσουν την 3η Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες.

Τα παιδιά του Συλλόγου θα ανέβουν στις 15 Νοεμβρίου 2014 στη σκηνή του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών και μαζί με 200 άτομα μεταξύ των οποίων η χορωδία του Αρσακείου, η χορωδία του 64ου Δημοτικού σχολείου Πατρών, μαθητές του Εργαστηρίου Τεχνών Χορογαία, μαθητές του συλλόγου «Εν χορώ» Ιθάκης, ορχήστρες, μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές της πόλης διδάσκουν πως η διαφορετικότητα ενώνει τους ανθρώπους και μετατρέπεται σε δημιουργική έκφραση.

Αυτό συμβαίνει στην ομορφούπολη. Μια θεατρική πράξη με ποικίλα μηνύματα που δείχνει πως η θέληση και η συνεργασία ξεπερνάει τους όποιους φραγμούς βάζει η αναπηρία.

Οι ΜΑΧΗΤΕΣ σας περιμένουν όλους να ενισχύσετε με την παρουσία σας αυτή την προσπάθεια.

Οι Μαχητές είναι ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 1999 από γονείς ατόμων με νοητική ανεπάρκεια, που επιθυμούσαν για τα παιδιά τους έναν φιλικό, ζεστό χώρο δημιουργικής ενασχόλησης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους.

Το 2004 συγκροτήθηκε ένα εργαστήριο προεπαγγελματικής κατάρτισης με άξονα την κατασκευή χειροτεχνημάτων και την εικαστική δημιουργία και στόχο την προετοιμασία των νεαρών πια ενηλίκων για ισότιμη συμμετοχή στην αγορά εργασίας (εκμάθηση συμπεριφορών εργασίας και απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων εργαστηρίου).

Από το 2011, στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α, ο Σύλλογος λειτουργεί σαν Κέντρο Διημέρευσης, ενώ την ίδια χρονιά ενταχθήκαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» ως φορέας διαχείρισης ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Οικοτροφείου/ Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης για νεαρούς ενήλικες με νοητική ανεπάρκεια.

Οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν θα παραδοθεί εγκαίρως, αν όχι νωρίτερα, από τον προγραμματισμένο χρόνο.

Το συγκεκριμένο Κέντρο θα αποτελέσει καταφύγιο για τα άτομα με νοητική υστέρηση που επί τόσα χρόνια στερούνται μιας οργανωμένης δομής.

Από το όραμα στην πραγματικότητα…

Ας είμαστε όλοι εκεί να γνωρίσουμε από κοντά και να στηρίξουμε τους μαχητές και τον αγώνα που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια, απολαμβάνοντας μια υπέροχη και εντυπωσιακή παράσταση μαζί με τα παιδιά μας!

Screenshot from 2014-11-12 15:13:21