Συστήματα Ανάπτυξης και Διαχείρισης Περιεχομένου – Δημιουργία Ιστοσελίδας

Τίτλος: Συστήματα Ανάπτυξης και Διαχείρισης Περιεχομένου Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου ή αλλιώς CMS (Content Management Systems) είναι ελεύθερα και ανοικτού κώδικα λογισμικά και αποτελούν μια εύκολη λύση για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες δημιουργίας, οργάνωσης, ελέγχου και δημοσίευσης περιεχομένου σε μία πληθώρα μορφών. Τα περισσότερα CMS έχουν την δυνατότητα να διαχειριστούν περιεχόμενο σε μορφή κειμένου, εικόνας, βίντεο, java animation, προτύπων σχεδίασης, βάσεις δεδομένων κ.α και επιτρέπουν τη δημιουργία και εισαγωγή έτοιμου υλικού πολυμέσων. Φαινομενικά το να δημιουργήσει κάποιος μια ιστοσελίδα φαντάζει δύσκολο ενώ στη πραγματικότητα με τη βοήθεια των συστημάτων ανάπτυξης και διαχείρισης περιεχομένου είναι μια διαδικασία εύκολη και δημιουργική. Δίνεται η ελευθερία στο χρήστη να δημιουργήσει κάτι με τους δικούς του κανόνες και να δώσει την προσωπικότητα του στο έργο του. Κατα την παρούσα εργασία, χρησιμοποιώντας ως CMS το WordPress, υλοποιήθηκε και μία υποτυπώδης ιστοσελίδα στη διεύθυνση

https://irenesassignment.wordpress.com/
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σταμάτης Ούτσιος
ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ: Ειρήνη Πεπέ

Κατασκευή με Arduino Οχήματος Τηλεκατευθυνόμενου μέσω Bluetooth (video επίδειξη λειτουργίας)

ΔΙΕΚ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ:
ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ Β’ ΕΞΑΜΗΝΟ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Τίτλος: Κατασκευή με Arduino Οχήματος Τηλεκατευθυνόμενου μέσω Bluetooth Αντικείμενο της εργασίας είναι ο συνδυασμός ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και κινητήρων
προκειμένου να καταστεί δυνατή η κίνηση οχήματος μέσω τηλεχειρισμού

με εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Χρησιμοποιήθηκε Arduino Uno, που με τον κατάλληλο κώδικα ελέγχει τα υπόλοιπα μέρη της κατασκευής.

Για την κίνηση και τον έλεγχο των κινητήρων χρησιμοποιούνται κυκλώματα βασισμένα στην γέφυρα H, L298N.

Ο τηλεχειρισμός είναι εφικτός μέσω ενός δέκτη bluetooth, HC-06. Το όχημα έχει την δυνατότητα κίνησης εμπρός/πίσω, δεξιά/αριστερά καθώς και συνδυασμών τους,

μπορεί να αναβοσβήνει μπροστά και πίσω φώτα, επίσης φώτα alarm, ενώ έχει και κόρνα.

Τα φώτα είναι δίοδοι LED, υψηλής και χαμηλής φωτεινότητας. Η κόρνα είναι ένα Buzzer. Ένα βίντεο με το τηλεκατευθυνόμενο όχημα σε λειτουργία βρίσκεται στη διεύθυνση https://youtu.be/JOpmGHn8T_k
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σταμάτης Ούτσιος
ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ: Γεώργιος Καλύβας

Πειραματικό video καταρτιζόμενης γραφιστικής

Exit: (Πειραματική ταινία μικρού μήκους)
Παραγωγή: Ελένη Σιμίδου
Θέμα: “Φανταστικός Εαυτος”.
Η συκεκριμένη ταινία μικρού μήκους μας παροτρύνει να εξετάσουμε την έννοια της
αυτογνωσίας, η οποία συχνά κερδίζεται μέσω της αντισυμβατικής έκφρασης του ατόμου.
Κεντρικός άξονας της ταινίας είναι το φώς, ως σύμβολο της εσωτερικότητας και της
πραγματικής φύσης του εαυτού.
Τεχνικά στοιχεία:
720 x 576 25fps
Ασπρόμαυρη
Διάρκεια: 1:50
‘Ετος παραγωγής: 2020
ΔΙΕΚ Μεταξουργείου
Τμήμα: Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων δ’
Γραφιστική για τα πολυμέσα

Πειραματικό video καταρτιζόμενου Γραφιστικής

ΔΙΕΚ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ – ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – 2020Α
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
«Οπτικοποιήστε σε video (κατηγορία πειραματικό) με οποιαδήποτε τεχνική επιθυμείτε (stop frame animation, pixilation, clay, puppet, cut out κ.α και με οποιοδήποτε μέσο (premiere, after,
Photoshop, απλή φωτογραφική ή app) έργο έως 3 λεπτά με θέμα «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΡΔΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΣ: ΣΙΣΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μυθοπλασία, HD, Ασπρόμαυρο, Stereo, 1′, 2020

Εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων «Τέχνη Σκίτσου» (Γ΄Εξ.) & «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» (Α΄Εξ)

 

 

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τέχνη Σκίτσου» (Γ΄Εξάμηνο) καθώς και οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» (Α΄Εξάμηνο) επισκέφθηκαν την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΚΠΙΣΝ) και παρακολούθησαν την όπερα της Λένας Πλάτωνος «Το αηδόνι του αυτοκράτορα» στο πλαίσιο του μαθήματος «Μουσική» και «Μουσικοκινητική Αγωγή» αντίστοιχα .

                                       

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης α’ εξάμηνο

Σήμερα 12/12/2019 οι καταρτιζόμενοι του τμήματος Α Κομμωτικής Τέχνης Διεκ Μεταξουργείου, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής απο τον κ. Σταυρινό Μάριο, εκπρόσωπο της εταιρείας EXESIO hair care System.
  Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν τις ανάλογες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Κομμωτικής Τέχνης αλλά και την εξειδίκευση όσο αφορά τον χώρο εργασίας και τις απαιτήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο.
  Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό!

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ α΄ εξάμηνο

Στις 2/11/2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΜΑΚΙΓΙΑΖ» στο  BEAUTYMEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ, στη Λεωφ. Λαυρίου 301, Παιανία, όπου οι καταρτιζόμενες παρακολούθησαν extreme μακιγιάζ, τοποθέτηση βλεφαρίδων και μακιγιάζ με αερογράφο, που αποτελεί ότι πιο must στο χώρο της Αισθητικής
Στη συνέχεια υπάρχουν φωτογραφίες από την επίσκεψη αυτή
                                                                                                                       

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Έκθεση «eCommerce & Digital Marketing Expo» (24/11/2019)

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη την Κυριακή 24/11/2019 και οι σπουδαστές του Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ του Τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», παρακολούθησαν ομιλίες και εργαστήρια σχετικά με τις ΤΠΕ και τις πρακτικές αξιοποίησής τους στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και της Ψηφιακής Διαφήμισης. 

Αναλυτικά, στην έκθεση συμμετείχαν συνολικά 93 εταιρείες που ειδικεύονται στις υπηρεσίες παρουσίας και προβολής στο διαδίκτυο αλλά και επιχειρήσεις, που είτε πωλούν ηλεκτρονικά (ηλεκτρονικά καταστήματα) είτε διαφημίζουν τα καταστήματα και τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο. Στους συμμετέχοντες δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέους επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών που ενδιαφέρονται για να βρουν συνεργάτες, ώστε να βελτιώσουν τη διαδικτυακή παρουσία τους. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα όπως: SEO/SEA, E-Payments, Web Analytics, Social Media, Cloud & Hosting, Logistics, Mobile Applications και Web Development and Software Solutions. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν:  

  • Το κύριο παράλληλο διήμερο συνέδριο με δεκάδες ομιλητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό και την Ελλάδα
  • Το Keynote dinner με την παρουσία διακεκριμένου τιμώμενου ομιλητή για υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου της Πληροφορικής
  • Το Roundtable για την γνωριμία και συζήτηση των εταιρειών του κλάδου και υποψηφίων συνεργατών.

 

                      

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

                                               

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Hμερίδα «Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή» (9/11/2019) 

 

Πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη το ΣΑΒΒΑΤΟ, 09/11/2019 και οι σπουδαστές του Γ ΕΞΑΜΗΝΟΥ του Τμήματος «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», παρακολούθησαν ομιλίες και workshop σχετικά με τιςΤΠΕ και τις πρακτικές αξιοποίησης των σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων στην καθημερινότητά τους.

Αναλυτικά, στην ημερίδα «Education Evolution: Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή»  συμμετείχαν εισηγητές από τον εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό κόσμο, και περισσότεροι από 250 εκπαιδευτικοί δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων καθώς και φοιτητές /σπουδαστές από διάφορες σχολές και ΙΕΚ.Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε ομιλίες, πάνελ και εργαστήρια γεννήθηκε ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των νέων τεχνολογικών εργαλείων στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στην εύρεση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας πραγματοποιήθηκαν 10 ομιλίες και 9 εργαστήρια που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μέχρι αργά το απόγευμα. Οι ομιλητές τόνισαν την επίδραση της τεχνολογίας στην κοινωνία και την ανάγκη ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, αλλά και τη σημασία της εκπαίδευσης ως αρωγός αλλαγής και εξέλιξης.Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το πάνελ με εκπροσώπους σημαντικών ελληνικών εταιρειών, οι οποίοι ανέλυσαν τι ζητά η αγορά εργασίας από τους υπαλλήλους και ποιες ψηφιακές δεξιότητες είναι απαραίτητες για το μέλλον.

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων