Αρχική » Όλες οι ειδήσεις για το ΙΕΚ » ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ Π.A.

Τετ 6 03 2024 20 37 33

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού για την περίοδο  Σεπτεμβρίου – Ιουνίου

14:00 – 19:00

Επικοινωνία – Οργανόγραμμα

Έδρα Σχολής:

Διεύθυνση: Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μαντούκι Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα.

(Σχολικό συγκρότημα Τεχνικών Λύκειων – Ισόγειο)

Παράρτημα Λευκίμμης:

  • Τηλ. αριθμός: 2662022661
  • e-mail:
  • parartima.iek.lefkimmis@gmail.com
  • Διεύθυνση: Άγιοι Θεόδωροι, Τ.Κ. 49080, Λευκίμμη. (Λύκειο Λευκίμμης)

Διευθυντής: Πιτσινής Πέτρος

Υποδιευθύντριες: Χυτήρη Αγγελική, Θεοδωροπούλου Βασιλική

Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι: Μίτσουλης Οδυσσέας, Σαββάτη Μαγδαληνή

Αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι:

Φίλιου Όλγα

Επιλογή κατηγορίας ενδιαφέροντος

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ Π.A.

Καλούνται οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Κέρκυρας που βρίσκονται στην διαδικασία της εξαμηνιαίας υποχρεωτικής ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ή πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, να κάνουν εγγραφή στο e-class στο μάθημα ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ώστε να ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα για τις εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο : http://iek-kerkyr-new.ker.sch.gr/eclass/courses/PRAKTIKIASKISI101/

Για την εγγραφή σας στη πλατφόρμα του eclass ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και δημιουργήστε λογαριασμό χρήστη: http://iek-kerkyr-new.ker.sch.gr/eclass/modules/auth/formuser.php

Αναγκαιότητα έγκαιρης υποβολής απογραφικών δελτίων των πρακτικά ασκούμενων: Οι πρακτικά ασκούμενοι οφείλουν να υποβάλλουν το απογραφικό δελτίο εισόδου εντός 5 ημερών από την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής τους άσκησης και το απογραφικό δελτίο εξόδου εντός 5 ημερών από την ημερομηνία λήξης της πρακτικής τους άσκησης.

 

Η πρακτική άσκηση σε χώρους εργασίας διάρκειας 960 ωρών, είναι υποχρεωτική για τους καταρτιζόμενους των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), καθώς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη χορήγηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Η περίοδος της πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική, ύστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης του τετάρτου εξαμήνουεκτός αν ορίζεται άλλως στους Οδηγούς Κατάρτισης και πρέπει να ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από τη λήξη του τελευταίου εξαμήνου θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης.

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας: ταυτόχρονη φοίτηση σε οποιοδήποτε εξάμηνο και διεξαγωγή Πρακτικής άσκησης, δεν επιτρέπονται.

Η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης γίνεται την πρώτη (1η) και δέκατη πέμπτη (15) ημέρα κάθε μήνα. Το ωράριο καθορίζεται στις τέσσερις (4) έως οκτώ (8) ώρες ημερησίως και για 5 ημέρες εβδομαδιαίως.

Απαγορεύεται η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης νυχτερινές ώρες (22:00- 06:00).

Απαγορεύεται η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης την Κυριακή και στις επίσημες αργίες.

Σύμφωνα με την 40331/Δ1.13521 (ΦΕΚ 3520/Β/19-09-2019) Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο εργοδότης που απασχολεί πρακτικά ασκούμενο υποχρεούται σε συμπλήρωση του εντύπου Ε 3.5 στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ΠΡΙΝ την έναρξη της πρακτικής άσκησης. (Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε την ενότητα «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ»

Παρακαλούμε να τη διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τις παρακάτω εγκυκλίους/αποφάσεις και να τις γνωστοποιήσετε στον υποψήφιο εργοδότη ή τον φορέα απασχόλησης όπου θα απευθυνθείτε για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

 

ΕΝΑΡΞΗ – Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ    Α Σ Κ Η Σ Η Σ

Ο καταρτιζόμενος αναζητά με δική του πρωτοβουλία τον εργοδότη ή φορέα απασχόλησης όπου επιθυμεί να κάνει την πρακτική άσκηση. Συμπληρώνει εγγράφως ή ψηφιακά τα ακόλουθα έγγραφα και τα υποβάλλει στο Δ.ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ το αργότερο 10 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης.

 

  1. ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΣΗΣ  [ PDF ]
  2. ΕΝΤΥΠΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ [ docPDF ]
  3. ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
  4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΑ , ΑΜΚΑ , ΑΦΜ
  5. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
  6. ΒΕΒΑΙΩΣΗ/ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ [ PDF ]
  7. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ/ΦΟΡΕΑ ΑΠΑΣΟΛΗΣΗΣ [ doc PDF ]
  8. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (3 Αντίτυπα) [ PDF ]
  9. ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ  [ Συμπληρώνεται on-line – https://mis.inedivim.gr/iek-microdata ]
  10. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ∆ΗΛΩΣΗ. (άρθρο 8 Ν.1599/1986) [ doc PDF ]
  11. ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ [ PDF ]

 

Δ Ι Ε Υ Κ Ρ Ι Ν Η Σ Ε Ι Σ :

  • Η αίτηση έναρξης ΠΑ επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και ο ασκούμενος ΠΡΕΠΕΙ να επιλέξει: 1) Εάν επιθυμεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα της επιδοτούμενης πρακτικής που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, 2) Εάν επιθυμεί να συμμετέχει σε άλλο πρόγραμμα επιδοτούμενης πρακτικής που υλοποιείται από άλλους φορείς (όχι ΙΝΕΔΙΒΙΜ), 3) ΔΕΝ επιθυμεί την επιδότηση της Πρακτικής Άσκησης.
  • Ο Ασκούμενος με τον εργοδότη συμπληρώνουν και υπογράφουν την ειδική σύμβαση Πρακτικής Άσκησης σε τρία (3) αντίτυπα τα οποία υποβάλλονται στο ΙΕΚ για ΘΕΩΡΗΣΗ και στη συνέχεια λαμβάνει από ένα ο εργοδότης, ο πρακτικά ασκούμενος και το Ι.Ε.Κ. φοίτησης.
  • Η βεβαίωση ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ γίνεται μόνο με επίσημα έγγραφα (πχ Βεβαίωση Απογραφής από e-ΕΦΚΑ, Βεβαίωση ΙΚΑ κλπ.)
  • Βιβλίο Πρακτικής που δεν είναι εκτυπωμένο σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ (φέρει στο κάτω μέρος κάθε σελίδας λογότυπα ΕΣΠΑ/ΕΕ), θεωρείται ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ. Ομοίως ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ είναι τα βιβλία που δεν είναι πλήρως συμπληρωμένα και καθαρογραμμένα σε κάθε εβδομαδιαίο ή μηνιαίο φύλλο, με αναλυτικές περιγραφές και υπογραφές του ασκούμενου, καθώς και τις υπογραφές και σφραγίδες του εργοδότη.
  • Όλα τα έγγραφα ΠΡΕΠΕΙ να είναι πλήρως συμπληρωμένα με ορθότητα και σαφήνεια. Συντομογραφίες, υποκοριστικά ονομάτων ή ακρωνύμια απαγορεύονται. Η προσκόμιση ελλιπώς συμπληρωμένων ή δυσανάγνωστων εγγράφων έχει ως συνέπεια την αναβολή ή και ακόμη την μη ολοκλήρωση των διαδικασιών.
  • Το ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ  συμπληρώνεται μετά την έναρξη της πρακτικής άσκησης (on-line στη δ/νση:  https://mis.inedivim.gr/iek-microdata ) και ΕΝΤΟΣ 5 ημερών από την ημερομηνία έναρξης.

 

ΛΗΞΗ / Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ   Α Σ Κ Η Σ Η Σ

 Μετά την ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης (960 ώρες) ο ασκούμενος πρέπει ΕΝΤΟΣ 5 ημερών να υποβάλλει στο Δ.ΙΕΚ  τα ακόλουθα έγγραφα:

  1. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ [ PDF ] (συμπληρώνεται, υπογράφεται ψηφιακά και σφραγίζεται από τον εργοδότη)
  2. ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΟΔΟΥ [ doc PDF ] (συμπληρώνεται από τον πρακτικά ασκούμενο)
  3. ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ [ PDF ] (πλήρως συμπληρωμένο, με υπογραφές και σφραγίδες του εργοδότη)

Ο εργοδότης: Υποβάλει στο ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο «Ε3.5: Αναγγελία έναρξης/μεταβολών Σύμβασης Πρακτικής άσκησης» και αποστέλλει ηλεκτρονικά αντίγραφο στο ΙΕΚ.

 

ΔΙΑΚΟΠΗ / Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ   Α Σ Κ Η Σ Η Σ

 ΜΟΝΟ για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους και με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του ΙΕΚ, ο Ασκούμενος ή ο Εργοδότης μπορεί να ζητήσει τη διακοπή της Σύμβασης του προγράμματος. Για να πραγματοποιηθεί η Διακοπή της Πρακτικής Άσκησης ο πρακτικά ασκούμενος πρέπει να ενημερώσει αυθημερόν το ΙΕΚ και ΕΝΤΟΣ 5 ημερών να προσκομίσει τα ακόλουθα:

  1. ΙΕΚ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ της πρακτικής άσκησης ψηφιακά υπογεγραμμένη.
  2. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (συμπληρώνεται, υπογράφεται και σφραγίζεται από τον εργοδότη) [ doc PDF ]
  3. ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ (πλήρως συμπληρωμένο, με υπογραφές και σφραγίδες του εργοδότη)

Ο εργοδότης: Υποβάλει στο ΕΡΓΑΝΗ το έντυπο «Ε3.5: Αναγγελία έναρξης/μεταβολών Σύμβασης Πρακτικής άσκησης» και αποστέλλει ηλεκτρονικά αντίγραφο στο ΙΕΚ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση συνέχισης της πρακτικής άσκησης για το υπόλοιπο του προβλεπόμενου διαστήματος θα πρέπει να ακολουθηθεί εκ νέου η διαδικασία έναρξης πρακτικής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ. K5/97484 (ΦΕΚ Β’ 3938 26-08-2021). Κεφάλαιο 3: Οριζόντιες Ενέργειες Διαχείρισης και υλοποίησης.

 

  • Οι Καταριζόμενες/νοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τη Φοίτηση & την Πρακτική Άσκηση ανατρέχοντας στο Νέο Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ και τις Εγκυκλίους που διέπουν την Πρακτική Άσκηση, οι οποίες είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
  • ΟΛΑ τα έντυπα διατίθενται σε δύο τύπους: Μορφή DOC (κατάλληλη για επεξεργασία εγγράφου στον υπολογιστή) και Μορφή PDF (κατάλληλη προς εκτύπωση ώστε να συμπληρωθεί χειρόγραφα).


 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ζ Η Τ Η Μ Α Τ Α    Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Η Σ    Α Σ Κ Η Σ Η Σ

 

  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iek.kerkyras@gmail.com
    • Τηλεφωνικώς 2661047530
    • Στο Δ.ΙΕΚ, (Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 – 20:00)

 

 

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Κατάρτιση καθώς υπάρχει νέος  Κανονισμός Λειτουργίας Δημοσίων Ι.Ε.Κ.  που τέθηκε σε ισχύ την 16/2/2022.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση