Αρχική » Σπουδαστές » Ενημέρωση προς τους καταρτιζόμενους – Χειμερινό εξάμηνο 2019Β

Ωράριο Λειτουργίας

Χειμερινό ωράριο εξυπηρέτησης κοινού (Σεπτέμβριος – Ιούνιος):  14:00-18:00

Αλλαγή τρόπου διεκπεραίωσης διοικητικών υπηρεσιών

Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του COVID-19 και όσο αφορά τις διοικητικές υπηρεσίες του Δ.Ι.Ε.Κ ΚΕΡΚΥΡΑΣ θα τηρηθούν τα ακόλουθα μέτρα:

1. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΩΝ: Οι σπουδαστές-στριες θα στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο οποίο θα επισυνάπτουν φωτογραφία της ταυτότητάς τους.

2. ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Κατάθεση δικαιολογητικών και έλεγχος των Βιβλίων Πρακτικής εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού.  Οι ενδιαφερόμενοι να ξεκινήσουν την Πρακτική τους Άσκηση οφείλουν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οργανόγραμμα – Επικοινωνία

Διευθυντής: Πιτσινής Πέτρος

Υποδιευθύντρια: Χυτήρη Αγγελική

Υποδιευθυντής: Μαλλιαρός Νικόλαος

Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι: Μίτσουλης Οδυσσέας,  Γαστεράτος Ιωάννης

Αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι:  Ντεβετζή Ελισάβετ

 

Έδρα ΙΕΚ:

 • Τηλεφωνικοί αριθμοί
  • Διευθυντής: 26610.33255
  • Γραμματεία: 26610.47530
 • FAX: 26610.47531
 • e-mail:
 • dimosio.iek.kerkyras@gmail.com

Διεύθυνση: Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μανδούκι Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα.

(Σχολικό συγκρότημα Τεχνικών Λύκειων – Ισόγειο)

Παράρτημα Λευκίμμης:

 • Τηλ. αριθμός: 2662022661
 • e-mail:
 • parartima.iek.lefkimmis@gmail.com
 • Διεύθυνση: Άγιοι Θεόδωροι, Τ.Κ. 49080, Λευκίμμη. (Λύκειο Λευκίμμης)

Επιλογή κατηγορίας ενδιαφέροντος

Ενημέρωση προς τους καταρτιζόμενους – Χειμερινό εξάμηνο 2019Β

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ

 1. Σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).
 2. Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).
 3. Απαιτείται η συμμετοχή στις Εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ (είναι απαραίτητη η κατοχή ΒΕΚ) για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5,  το οποίο και προσφέρει συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Φοίτηση

Απαιτείται η συμπλήρωση έντυπης αίτησης επανεγγραφής πριν την έναρξη κάθε επόμενου εξαμήνου φοίτησης.

Οι εκπαιδευτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν  καταρτιζόμενο από την αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή να μη δεχθούν  να μπει στην τάξη μετά από αυτούς και να του βάλουν απουσία.

Το μέγιστο όριο απουσιών είναι το 15% των ωρών που θα διδαχθεί το μάθημα (πχ για 2ωρο μάθημα  2*15=>30 ώρες*15%=>5  απουσίες το εξάμηνο). Για παράδειγμα:

Πρέπει να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα που σας αφορούν από τον Κανονισμό Λειτουργίας των ΙΕΚ  και τους Οδηγούς Σπουδών  (πλαϊνό μενού) που είναι αναρτημένοι στη σελίδα μας, καθώς αποτελεί υποχρέωση σας.

 

Υποχρεωτική πρακτική άσκηση

Οι σπουδαστές  που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση , από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. Διαφορετικά  απαιτείται η πραγματοποίηση των 960 ωρών Π.Α.

Οι καταρτιζόμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ (για την περίπτωση ατυχήματος στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της Π.Α.

Απαλλαγές από μαθήματα

Α) Για απαλλαγή από μαθήματα που αφορά τόσο στην πιστοποιημένη χρήση Η/Υ και στο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου τουλάχιστον Β2, όσο και σε πιστοποιημένο προσόν σε ειδική ορολογία σε ξένη γλώσσα, υποβάλλεται  αίτηση στη Γραμματεία συνοδευόμενη από το πιστοποιητικό που απαιτείται κατά ΑΣΕΠ.

Β) Αιτήσεις  για απαλλαγή από μαθήματα όλων των υπολοίπων απαιτούν σαφή διατύπωση και αντίγραφο πτυχίου και περιγραφή ύλης μαθήματος. Απαιτείται η θετική εισήγηση του διδάσκοντος του κάθε μαθήματος.

Σημειώσεις

Μέσα στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτών είναι και η δημιουργία σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία οφείλει να  καλύπτει  την ύλη μαθήματος που αναγράφεται στον Οδηγό Σπουδών της ειδικότητας.

Έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική τάξη (eclass) του ΙΕΚ που θα αναρτώνται οι σημειώσεις και είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα μας (https://blogs.sch.gr/iekkerky/ ).

Η ηλεκτρονική τάξη είναι δημόσια προσβάσιμη από όλους τους μαθητές.

Εξετάσεις

Στη διάρκεια κάθε εξαμήνου πραγματοποιούνται δύο εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα: μια πρόοδος, όπως λέγεται  πριν τα μισά του εξαμήνου (περίπου στα μέσα Νοεμβρίου) και η τελική εξέταση στο μάθημα (Φεβρουάριος).

Πριν  τις εξετάσεις θα λάβετε το πρόγραμμα και συγκεκριμένες οδηγίες για κάθε φορά.

Αν το μάθημα είναι μικτό (δηλαδή έχει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος) γίνεται ξεχωριστή εξέταση σε θεωρία και εργαστήριο και παραδίδετε 2 ξεχωριστές βαθμολογίες.

Υπάρχει η δυνατότητα να δώσετε απαλλακτικές εργασίες για την τελική εξέταση, την πρόοδο ή και τα δύο.

Στις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων πρέπει να υπάρχει πάντα γραπτό που θα  παραδίδετε, κάτι που δεν απαιτείται στα εργαστηριακά μαθήματα. Η εξέταση εκεί μπορεί να είναι προφορική με ερωτήματα ή εργασίες που θα βαθμολογείτε.

Οι πρόοδοι θα πραγματοποιηθούν σε ώρες μαθήματος, ενώ οι τελικές εξετάσεις μετά τη λήξη των μαθημάτων  κατά την εξεταστική του Ιουνίου.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Κατάρτιση καθώς υπάρχει νέος Κανονισμός Λειτουργίας -2014 των Δημοσίων ΙΕΚ που τέθηκε σε ισχύ τις 2/7/2014 .

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων