Αρχική » Σπουδαστές » Ενημέρωση προς τους καταρτιζόμενους

Τετ 6 03 2024 20 37 33

Ώρες λειτουργίας Γραμματείας

Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού για την περίοδο  Σεπτεμβρίου – Ιουνίου

14:00 – 19:00

Επικοινωνία – Οργανόγραμμα

Έδρα Σχολής:

Διεύθυνση: Ευαγγέλου Ναπολέοντος 12, Μαντούκι Τ.Κ. 49100, Κέρκυρα.

(Σχολικό συγκρότημα Τεχνικών Λύκειων – Ισόγειο)

Παράρτημα Λευκίμμης:

  • Τηλ. αριθμός: 2662022661
  • e-mail:
  • parartima.iek.lefkimmis@gmail.com
  • Διεύθυνση: Άγιοι Θεόδωροι, Τ.Κ. 49080, Λευκίμμη. (Λύκειο Λευκίμμης)

Διευθυντής: Πιτσινής Πέτρος

Υποδιευθύντριες: Χυτήρη Αγγελική, Θεοδωροπούλου Βασιλική

Μόνιμοι διοικητικοί υπάλληλοι: Μίτσουλης Οδυσσέας, Σαββάτη Μαγδαληνή

Αποσπασμένοι διοικητικοί υπάλληλοι:

Φίλιου Όλγα

Επιλογή κατηγορίας ενδιαφέροντος

Ενημέρωση προς τους καταρτιζόμενους

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ

  1. Σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) είναι η παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποφοίτους Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.).
  2. Στους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ. χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ).
  3. Απαιτείται η συμμετοχή στις Εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ (είναι απαραίτητη η κατοχή ΒΕΚ) για την απόκτηση Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5,  το οποίο και προσφέρει συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Φοίτηση

Απαιτείται η συμπλήρωση έντυπης αίτησης επανεγγραφής πριν την έναρξη κάθε επόμενου εξαμήνου φοίτησης.

Οι εκπαιδευτές έχουν το δικαίωμα να αποβάλλουν  καταρτιζόμενο από την αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή να μη δεχθούν  να μπει στην τάξη μετά από αυτούς και να του βάλουν απουσία.

Το μέγιστο όριο απουσιών είναι το 15% των ωρών που θα διδαχθεί το μάθημα (πχ για 2ωρο μάθημα  2*15=>30 ώρες*15%=>5  απουσίες το εξάμηνο).

Οι καταρτιζόμενοι οφείλουν να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που τους αφορούν από τον αναρτημένο στη σελίδα του ΙΕΚ Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοσίων ΙΕΚ  και τους Οδηγούς Σπουδών  (πλαϊνό μενού) που επίσης είναι αναρτημένοι στη σελίδα μας.

Μειωμένο εισητήριο

Στους δικαιούχους με την ιδιότητα του καταρτιζόμενου των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) παρέχεται  το δικαίωμα μειωμένου εισιτηρίου, το οποίο ισχύει για όλο το έτος από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Αυγούστου και ως το χρονικό σημείο που ο φοιτητής θα καταστεί πτυχιούχος, ή θα απωλέσει με οποιονδήποτε τρόπο τη φοιτητική του ιδιότητα για οποιονδήποτε λόγο ή θα συμπληρώσει τα 22 έτη. Ενημερωθείτε από το σχετικό ΦΕΚ

 

Προθεσμίες έκδοσης βεβαιώσεων 

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας, από 2-9-2022 ισχύουν στον Πήγασο προθεσμίες για την έκδοση των βεβαιώσεων και πιο συγκεκριμένα:

1. η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης εγγραφής ξεκινά την ημερομηνία έναρξης μαθημάτων της τρέχουσας περιόδου και μπορεί να εκδίδεται μόνο κατά τον 1ο μήνα κάθε περιόδου κατάρτισης.

2. η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης φοίτησης είναι διαθέσιμη όλη την περίοδο των μαθημάτων

3. η η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης στρατολογίας ξεκινά μια εβδομάδα μετά την έναρξη μαθημάτων της τρέχουσας περιόδου και διαρκεί ως το τέλος αυτής.

Οι προθεσμίες αυτές δεν αναιρούν κάθε άλλη μέχρι στιγμής γνωστή προυπόθεση για την έκδοση των αντίστοιχων βεβαιώσεων (να μην είναι διπλοεγγραφή).

 

Υποχρεωτική εξάμηνη πρακτική άσκηση

Για την ολοκλήρωση της κατάρτισης απαιτείται η πραγματοποίηση 960 ωρών Πρακτικής Άσκησης.

Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης οι καταρτιζόμενοι ασφαλίζονται (πλέον) από τον εργοδότη στον ΕΦΚΑ  για την περίπτωση ατυχήματος στο χώρο εργασίας.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι σπουδαστές έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση τους, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου της Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Απαλλαγές από μαθήματα

Οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Ι.Ε.Κ., με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία ήδη έχουν διδαχθεί, ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες Ι.Ε.Κ., σύμφωνα με τους Οδηγούς Κατάρτισης και ύστερα από έγκριση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.και Ν.

Σημειώσεις

Μέσα στις υποχρεώσεις των εκπαιδευτών είναι και η δημιουργία σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή, η οποία οφείλει να  καλύπτει  την ύλη μαθήματος που αναγράφεται στον Οδηγό Σπουδών της ειδικότητας.

Έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική τάξη (eclass) του ΙΕΚ που θα αναρτώνται οι σημειώσεις και είναι προσβάσιμη από την ιστοσελίδα μας (https://blogs.sch.gr/iekkerky/ ).

Η ηλεκτρονική τάξη είναι δημόσια προσβάσιμη από όλους τους μαθητές.

Εξετάσεις

Η αξιολόγηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των καταρτιζόμενων ανά μάθημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα: α) Εξέταση προόδου (ποσοστό συμμετοχής στον τελικό βαθμό του μαθήματος 30%) β) Ατομικές/ομαδικές εργασίες (ποσοστό 10%) και γ) Τελική εξέταση (ποσοστό 60%).

Οι εκπαιδευτές καταθέτουν ξεχωριστή κατάσταση βαθμολογίας για την πρόοδο, την εργασία και την τελική εξέταση.

Πριν από κάθε εξέταση αναρτάται το πρόγραμμα και δίνονται συγκεκριμένες οδηγίες κάθε φορά.

Αν το μάθημα είναι μικτό (δηλαδή έχει θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος) γίνεται ξεχωριστή εξέταση σε θεωρία και εργαστήριο και καταχωρούνται ξεχωριστές βαθμολογίες εκ των οποίων προσμετράται στο τέλος ο μέσος όρος τους.

Στις εξετάσεις των θεωρητικών μαθημάτων πρέπει να υπάρχει πάντα παραδοτέο γραπτό για όλους τους παρόντες εξεταζόμενους, κάτι που δεν απαιτείται στα εργαστηριακά μαθήματα. Η εξέταση εκεί μπορεί να είναι προφορική με ερωτήματα ή εργασίες.

Οι εξετάσεις προόδου πραγματοποιηούνται σε ώρες μαθήματος και έχουν διάρκεια (1) ώρας, ενώ οι τελικές εξετάσεις του εξαμήνου διενεργούνται μετά τη λήξη των μαθημάτων κατάρτισης και διαρκούν (2) ώρες.

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας ΔΙΕΚ

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Κατάρτιση καθώς υπάρχει νέος  Κανονισμός Λειτουργίας Δημοσίων Ι.Ε.Κ.  που τέθηκε σε ισχύ την 16/2/2022.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση