ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Ιούλιος 2018

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 29 Ιουνίου από το Δ.Ι.Ε.Κ. Κασσάνδρας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Ν. Χαλκιδικής κ, Ιγγλέζη Κατερίνα, Ο Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδης Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Κυρίτσης, Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κασσάνδρας κ. Φτίκας Αλκιβιάδης, και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθυντής του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.

Στην εκδήλωση επιχειρήθηκε το «άνοιγμα» στην τοπική και στην ευρύτερη κοινωνία, παρουσιάστηκε το έργο  και τα projects του Δ.Ι.Ε.Κ., η νέα ποιητική Συλλογή του Τριαντάφυλλου Σερμέτη ‘’Άπειρος Κύκλος’’ (Εκδ.Νησίδες), μοιράστηκαν αντίτυπα του βιβλίου στους κρατούμενους σπουδαστές και ακολούθησε συναυλία με τον Βασίλη Πρατσινάκη (τραγούδι), τον Αντώνη Κουμανδράκη (κιθάρα) και το Γιώργο Φακαλή (μπουζούκι), οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση. Η ομιλία του κρατούμενου γερμανικής εθνικότητας κατέδειξε προβλήματα της εκπαίδευσης στις φυλακές.

Η συγκλονιστική ομιλία του Ε. Τσαβδάρη συγκίνησε και «άγγιξε» το κοινό, ενώ η στεντόρεια φωνή ενός Πακιστανού κρατούμενου που ερμήνευσε ένα τραγούδι χωρίς μουσική, από τη χώρα του, μας εξέπληξε όλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΕΡΤ3 και την ευγενική χορηγία του γνωστού ομίλου ξενοδοχείων Sani Resort και της Σχολής καταδύσεων-θαλάσσιων σπορ και εκδρομών με σκάφος,  Dive Greece με έδρα τη Νέα Σκιώνη.

Σας ευχαριστούμε που μας αγνοήσατε επιδεικτικά! Σας ευχαριστούμε που απογοητεύσατε διεύθυνση, εκπαιδευτές ,κρατούμενους και εκατοντάδες ανθρώπους που μας ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ρίξτε μια ματιά στο post του Ευάγγελου Τσαβδάρη, ποιητή-δάσκαλου από την Αριδαία, που συμβαίνει να είναιτετραπληγικός-:https://www.facebook.com/mscevagelos.tsavdaris.( Δυστυχώς φίλοι μου η ζωή είναι γεμάτη σίδερα διαμαρτύρομαι και απογοητεύτηκα Γιατί η ερτ3 δεν άφησε τα κουστούμια, και το βόλεμα για να έρθει να τραβήξει ούτε καν πλάνο όπως είχε υποσχεθεί αλλά τελικά ήτανε μία υπέροχη, βαθιά ανθρώπινη εμπειρία Ίσως η πιο ουσιαστική της ζωής μου. οι άνθρωποι αυτοί με νιώθουν και τους νιώθω και εγώ).Κάναμε αίτηση-μας υποσχεθήκατε ότι θα έρθει τηλεοπτικό συνεργείο- για ένα ρεπορτάζ .Όλοι αυτό περιμέναμε… Μας εκθέσατε στους χορηγούς μας που αναρωτιούνται ακόμη τι έγινε.. Ίσως εκτιμήσατε πιο ενδιαφέρον να αναδείξετε τις συγκεντρώσεις για το μακεδονικό και τους προπηλακισμούς βουλευτών-Είμαστε ένα σχολείο που προσπαθεί να σταθεί και να εδραιωθεί στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας-υπάρχει κατά τη γνώμη σας τίποτε πιο ιερό?

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Η ΔΙΕΥΘYNTΡΙΑ TOY ΔΙΕΚ

Δουλγερίδου Μαριάννα
URI Παράθεσης | RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων