ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ

ΠΕ19-Πληροφορικής — SPEL

Καλή Σχολική Χρονιά 2020-2021

Σεπ 202024

Καλή Σχολική Χρονιά 2020-2021

🙂

Εδώ θα ανεβαίνουν οι ανακοινώσεις για το μάθημα ΤΠΕ και οι εργασίες των μαθητών

😉

Ευχές για Καλή Χρονιά!

Ιαν 20202

Έως το 2021 θα ενισχυθεί η παιδεία με 15.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Ιαν 20202

Όπως δήλωσε σχετικά η Υπουργός Νίκη Κεραμέως:

«10 χρόνια μετά, η δημόσια εκπαίδευση ενισχύεται με 5.250 μόνιμους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Δεν θα δίσταζα να χαρακτηρίσω τη σημερινή ημέρα ιστορική. Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά σε μόνιμους διορισμούς προσωπικού Γενικής Εκπαίδευσης. Απαντάμε έμπρακτα στις ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, ελλείψεις που είχαν γίνει χρόνιες. Πριν λίγες ημέρες, με την πρόσκληση στελέχωσης των σχολείων Ειδικής Αγωγής και την εκκίνηση της σχετικής διαδικασίας διορισμού, για πρώτη φορά, 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, και σήμερα με την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης με 5.250 εκπαιδευτικούς, βήμα βήμα προχωράμε σταθερά και μεθοδικά στην αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Εμείς χτίζουμε το μέλλον με πράξεις. Εκεί που άλλοι καταψήφιζαν τον προϋπολογισμό του 2020 και τους συνολικά 9.750 διορισμούς στην εκπαίδευση, εμείς υλοποιούμε μια προς μια τις δεσμεύσεις μας βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για το δημόσιο σχολείο, τις νέες και τους νέους και τη χώρα μας.»

Το λάθος στη σχολική τάξη

Δεκ 201921

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Robogirl – το trailer της ταινίας

Δεκ 20199

 

Η COSMOTE παρουσιάζει την ταινία «ROBOGIRL». Κάνε subscribe για να την δεις πρώτος: https://goo.gl/KVHXsn. Υπόθεση: Ένα νεαρό κορίτσι που δεν έχει καμία σχέση με τις θετικές επιστήμες, αναγκάζεται να γραφτεί στο μάθημα της Ρομποτικής όταν κατά λάθος σπάει το ρομπότ του αριστούχου αδερφού της, προκειμένου να καταφέρει να το ξαναφτιάξει. Το τραγούδι «Μια ομάδα» ερμηνεύει η Ελευθερία Πάτση, σε σύνθεση του Βαγγέλη Τούντα και στίχους της Μυρτώς Κοντοβά.

 

 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δεκ 20192

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δημιουργούμε το δικό μας Χριστουγεννιάτικο δέντρο (για Πληροφορικούς -κυρίως ΄-) )

Οδηγίες θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο παρακάτω.

 

 

Xmas_Tree

Ρομποτική 2019-2020

Δεκ 20192

Βαθμίδα Δημοτικού – Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΕΚπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 έχει δύο κατηγορίες για μαθητές Δημοτικού:

  • Ανοικτή κατηγορία «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
  • Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

Σκοπός για το Δημοτικό είναι οι μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους για ενεργή συμμετοχή σε ομάδες αναλαμβάνοντας συγκεκριμένους ρόλους, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία επίλυσης προβλήματος και να εξερευνήσουν εμπράκτως τις έννοιες της μηχανικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης που σχετίζονται με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών, χρησιμοποιώντας το δωρεάν λογισμικό Scratch του ΜΙΤ. Με αυτόν τον τρόπο ο διαγωνισμός εξοικειώνει τους μαθητές με το θεμελιώδες κεφάλαιο των «απλών μηχανών», εμπλουτίζοντας έτσι τους διδακτικούς στόχους του Προγράμματος Σπουδών.

WRO Hellas

Scratch We Do Tutorial

Μαΐ 20182

Scratch We Do Tutorial

Ασκήσεις – Κουιζ

Απρ 201830

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Προγραμματίζω με Scratch – Μάθημα 2 – Φτιάχνω το πρώτο μου παιχνίδι!

Δεκ 201710

Προγραμματίζω με Scratch – Μάθημα 2 – Φτιάχνω το πρώτο μου παιχνίδι!

« Παλιότερα άρθρα

Σαν σήμερα

  1. 22/10/1929: Προβάλλεται στον κινηματογράφο «Αττικόν» των Αθηνών η πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία, το αμερικανικό μιούζικαλ «Φοξ Φόλλις»Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων