Το blog της Ιωάννας Μπαφαλούκου

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου

Μαρ 20154

Το Διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε για να αναζητήσουμε πληροφορίες, για να επικοινωνήσουμε, για να αγοράσουμε πράγματα, να ψυγαχωγηθούμε κα.
Η χρήση όμως του διαδικτύου χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό κατά την πλοήγηση μας στους χώρους του Διαδικτύου είναι καλό να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:


1. Οι πληροφορίες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες. Ότι διαβάζουμε πρέπει πρώτα να ελέγχουμε εάν υπάρχει το όνομα του αρθρογράφου καθώς και να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες.
2. Δεν πρέπει να κοινοποιούμαι ποτέ και για κανέναν λόγω τα προσωπικά μας στοιχεία (π.χ διεύθυνση, τηλέφωνο, κωδικοί πρόσβασης, αριθμός πιστωτικών καρτών, e-mail κ.λπ.).
3. Δεν πρέπει να συμμετέχουμε σε συζητήσεις με αγνώστους
4. Ποτέ δεν κανονίζουμε ραντεβού με άτομα που δεν ξέρουμε
5. Οι ώρες που περνάμε στον υπολογιστή δεν θα πρέπει να είναι πολλές γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα εθισμού
6. Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιος προσπαθεί με μηνύματα ή μέσω της συνομιλίας μας να μας εκβιάσει, να μας απειλήσει ή και να μας παρενοχλήσει πρέπει αμέσως να μιλήσουμε σε κάποιο μεγαλύτερο άτομο, να πάμε στην αστυνομία και να το αναφέρουμε στη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
7.Στη διεύθυνση http://www.safeline.gr/ υπάρχει η ελληνική ανοικτή γραμμή για καταγγελία παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
Το διαδίκτυο μπορεί να φαίνεται ευχάριστο εγκυμονεί όμως πολλούς κινδύνους που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά και για’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή!!!!

από κάτω από: Ενημέρωση| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων