Το blog της Ιωάννας Μπαφαλούκου

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ο χειμώνας μέσα από τα μάτια των ζωγράφων

Ιαν 201828

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο χειμώνας μέσα από τα μάτια των ζωγράφων    

Ομαδικό παιχνίδι “Φύγε, φύγε ποντικάκι”…

Ιαν 201827

Tom-and-Jerry-Cartoons- 7

 

Στο Νηπιαγωγείο τα ομαδικά παιχνίδια βοηθούν στην καλύτερη γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους και στην εκμάθηση βασικών κανόνων συνεργασίας. Ένα αγαπημένο ομαδικό παιχνίδι που μπορούμε να παίξουμε με τα παιδιά από τις  πρώτες μέρες έλευσης τους στο σχολείο είναι το “Φύγε, φύγε ποντικάκι”.

Πώς παίζεται

      Τα παιδιά πιάνονται σε κύκλο. Στην μέση του κύκλου μπαίνει ένα παιδί (ποντικάκι) και έξω από τον κύκλο βγαίνει ένα παιδί (γατούλα). Τα παιδιά γυρνούν γύρω γύρω από το “ποντικάκι” τραγουδώντας το τραγούδι που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=xcKaFsaCQVo

    Όταν τελειώσει το τραγούδι τα παιδιά σηκώνουν τα χεριά τους ανοίγοντας έτσι την φωλιά για να βγει έξω το παιδί- ποντικάκι.  Το παιδί- γατούλα κυνηγάει το ποντικάκι γύρω από την φωλιά. Αν το πιάσει κερδίζει τον γύρο αλλιώς χάνει και γίνεται αυτό το ποντικάκι στον επόμενο γύρο.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομαδικό παιχνίδι “Φύγε, φύγε ποντικάκι”…    

το τραγούδι του χιονάνθρωπου

Ιαν 201815

Φρόστι ο χιονάνθρωπος

 

 

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

από κάτω από: Υλικό | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο το τραγούδι του χιονάνθρωπου    

Βασιλόπιτα

Ιαν 20189

Bασιλόπιτα

2018

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Γλώσσα, Ιστορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βασιλόπιτα    

Ο μήνας Ιανουάριος και οι παροιμίες του!..

Ιαν 20189

Ιανουάριος

Αρκετές παροιμίες αναφέρονται στον Ιανουάριο που σχετίζονται με ποικίλα θέματα (με το φαγητό, το κυνήγι, τις αγροτικές ασχολίες, το φεγγάρι κτλ.): «Κότα, πίτα το Γενάρη, κόκορα τον Αλωνάρη», «Ο λαγός και το περδίκι κι ο καλός ο νοικοκύρης, το Γενάρη χαίρονται», «Του Γενάρη το φεγγάρι, ήλιος της ημέρας μοιάζει», «Χιόνισ’ έβρεξ’ ο Γενάρης, όλ’ οι μύλοι μας θ’ αλέθουν». Ο Ιανουάριος λέγεται ακόμα και «Τρανός», ίσως σε σύγκριση με το Φεβρουάριο που έχει λιγότερες μέρες.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Γλώσσα | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο μήνας Ιανουάριος και οι παροιμίες του!..    

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου

Μαρ 20154

Το Διαδίκτυο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Το χρησιμοποιούμε για να αναζητήσουμε πληροφορίες, για να επικοινωνήσουμε, για να αγοράσουμε πράγματα, να ψυγαχωγηθούμε κα.
Η χρήση όμως του διαδικτύου χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί κρύβει πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό κατά την πλοήγηση μας στους χώρους του Διαδικτύου είναι καλό να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου    

Εθισμός στο διαδύκτιο!

Φεβ 201527

Εθισμός στο διαδίκτυο
Ο εθισμός στο Διαδίκτυο (internet addiction) είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης και αναφέρεται στην καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου και τον εκνευρισμό που παρουσιάζεται κατά τη στέρησή της και μπορεί να παρουσιαστεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε εφήβους (ακόμα και σε παιδιά).
Ο Εθισμός στο Διαδίκτυο μπορεί να προκύψει με την πολύωρη ενασχόληση ατόμων σε διαδικτυακές δραστηριότητες όπως είναι τα παιχνίδια, δωμάτια συζητήσεων, ηλεκτρονικός τζόγος και άλλα.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εθισμός στο διαδύκτιο!    

Σεπτέμβριος : Καλή σχολική χρονιά !!!!

Σεπ 201418

 

 

Ο Σεπτέμβριος, ή Σεπτέμβρης, ή Σταυρίτες (ποντιακά), είναι ο ένατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και πρώτος μήνας του Φθινοπώρου. Έχει 30 ημέρες. Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινάει επίσημα και το Φθινόπωρο. Τυπικά η εποχή αλλάζει στο τέλος του μήνα στις 22 Σεπτεμβρίου, οπότε συμβαίνει η φθινοπωρινή ισημερία, δηλαδή την ημερομηνία αυτή έχουμε ίση διάρκεια μέρας και νύχτας.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο 7ος μήνας του Ρωμαϊκού ημερολογίου. Ο μήνας αυτός, όπως και οι υπόλοιποι που ακολουθούν ως το τέλος του χρόνου, παίρνει το όνομά του από το λατινικό αριθμητικό septem, που σημαίνει επτά. Από τις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. ο Σεπτέμβριος καθιερώθηκε ως η αρχή του εκκλησιαστικού αλλά και του πολιτικού έτους, επειδή η 1η Σεπτεμβρίου συνέπιπτε με την αρχή της ινδικτιώνος. Την 1η Σεπτεμβρίου οι Ρωμαίοι την ονόμαζαν indictio (= ινδικτιώνα). Η λέξη αποδόθηκε στα ελληνικά με τον όρο επινέμησις και σημαίνει κατανομή των φόρων. Ακόμη και σήμερα η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθεί να εορτάζει την 1η Σεπτεμβρίου ως αρχή της ινδίκτου. Η λέξη ινδικτιών σήμαινε κατ’ αρχήν τον προσδιορισμό του ετήσιου ποσού που έπρεπε να καταβάλλουν οι Ρωμαίοι πολίτες ως φόρο. Τελικά παγιώθηκε ως το δημοφιλέστερο σύστημα χρονολόγησης για τους Βυζαντινούς, και η 1η Σεπτεμβρίου ως η αρχή του έτους. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας η 31η Αυγούστου ονομάζεται «κλειδοχρονιά» επειδή «κλειδώνει» (τελειώνει) ο προηγούμενος χρόνος, ενώ η 1η Σεπτεμβρίου ονομάζεται «αρχιχρονιά».

Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ !!!!!!!!!

Μαρ 201429

Trefomai sosta !!!!

Ένα ψηφιακό λεξικό για την διατροφή.

Τα παιδιά μπορούν να δουν εικόνες από φρούτα και λαχανικά και να αντιγράψουν τις λέξεις!

από κάτω από: Εκπαίδευση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΥΓΕΙΑ !!!!!!!!!    

Άνδρος : Η Αρχόντισσα του Αιγαίου!

Νοέ 201319
Κάστρο

Κάστρο, Χώρα, Άνδρος

 

 

andros1

Περιήγηση της Άνδρου

Διαβάστε όλο το άρθρο »

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων