Εισβολή στην Κύπρο 1974 / Αφανείς Ήρωες : Χρήστος Καρεφυλλίδης του Ανδρέα

Κυπριακό Ζήτημα

Ο Χρήστος Καρεφυλλίδης, ήταν γιος του Αντρέα Καρεφυλλίδη και της Ελένης Βικτωρίδου. Γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1954 στην Κερύνεια και φοίτησε στο δημοτικό και  στο Ελληνικό Γυμνάσιο Κερύνειας.

Τον Ιούλιο του 1972 κατετάγη στην Εθνική Φρουρά και στην 33η Μοίρα Καταδρομών με έδρα το Μπέλλαπαϊς. Λόγω όμως του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του στις 14 Αυγούστου 1973, απελύθη, αφού θα ήταν στο εξής προστάτης οικογένειας, (της μητέρας, της αδελφής και της γιαγιάς του). Αγαπούσε τον αθλητισμό και ήταν μέλος της επίλεκτης ομάδας καλαθόσφαιρας της ΠΑΕΚ Κερύνειας συμβάλλοντας στις νίκες της από το 1970-1972.

Παραμονές της εισβολής εκλήθει ως έφεδρος και μεταβεί στην μονάδα του στο  Μπέλλαπαϊς.
Συμμετείχε στις μάχες της μονάδας του για κατάληψη του Άγιο Ιλαρίωνα  την νύκτα τις 20ης Ιουλίου. Όπως και στην αποστολή της Μοίρας τους για αντιμετώπιση των τεθωρακισμένων αρμάτων των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο από ομάδα των ΛΟΚ. Μετά την κατάληψη της Κερύνειας από τους Τούρκους στις 22 Ιουλίου, ο Χρήστος και οι συστρατιώτες του προχώρησαν προς το Μπέλλαπαϊς και μετά στην Κυθρέα. Από εκεί κατευθύνθηκαν στον Παχύαμμο  για να αντιμετωπίσουν και πάλι τους εισβολείς.

Η οικογένειά του δεν σταμάτησε να ερευνά, να αξιολογεί και να διασταυρώνει όλες τις πληροφορίες, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.  Η οικογένεια του προσβλέπει με πίστη και ελπίδα στην πλήρη εξιχνίαση της τύχης του, διότι η αγωνία είναι τρισχειρότερη από την πικρή αλήθεια.

Επιμέλεια για την αναδημοσίευση: Ειρήνη Νίκα/ Ρομέο Χότζα / Νικολέτα Σαρκίρη (Α2)

Πηγή; αναμένεται

Αφήστε μια απάντηση