Εισβολή στην Κύπρο 1974 / Αφανείς Ήρωες : Μιχαλάκης Χαραλαμπίδης

Κυπριακό Ζήτημα

Ο Μιχαλάκης Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 29 Μαρτίου του  1954 και ήταν παιδί του Γεώργιου Μιχαήλ Χαραλαμπίδη από τη Θέρμια και της Ελένης Σωτήρη Χριστοδούλου από το Πέλλαπαϊς. Ήταν το μεγαλύτερο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας έχοντας ακόμη τρία αδέρφια  το Σωτήρη, το Μάριο και την Καλυψώ.Φοίτησε στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο της Κερύνειας και ακολούθως στην Τεχνική Σχολή Λευκωσίας ως μηχανικός αυτοκινήτων.


Το 1972 κατατάχτηκε στις Δυνάμεις Καταδρομών και μεταφέρθηκε στην 33η μοίρα καταδρομών στο Πέλλαπαϊς. Εκεί υπηρέτησε μέχρι τις 23 Ιουλίου του 1974 ημέρα κατά την οποία και έχασε τη ζωή του.
Η θυσία του ήταν ηρωική καθώς μετά την αυτοδιάλυση της 33ης μοίρας καταδρομών που έδωσε ηρωικές μάχες για να κρατήσει την Κερύνεια, δεν επέλεξε να προωθηθεί στις φίλιες περιοχές αλλά παρέμεινε στην Κερύνεια και μετέφερε τραυματίες από το Πέλλαπαις στην Λευκώσια. Είχε αναφέρει πως « Εν θα τους αφήσουμε να μια πιάσουν όλους». Σε ένα από τα πολλά δρομολόγια του έπεσε πάνω στον τούρκικο στρατό  με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.   τριάντα τρία (33) χρόνια μετά την τουρκική εισβολή τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Καζάφανι και έτσι ο Μιχαλάκης ήρωας επέστρεψε στην οικογένεια.

Επιμέλεια για την αναδημοσίευση: Ειρήνη Νίκα/ Ρομέο Χότζα / Νικολέτα Σαρκίρη (Α2)

Πηγή; αναμένεται

Αφήστε μια απάντηση