Αρχική

Να σας συστηθούμε!

Καλώς ήρθατε στο Blogs.sch.gr. και στο ιστολόγιό μας «Let’s go to Cyprus»

Στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» που συνδιοργανώνουν για το σχολικό έτος 2018-2019 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Άμυνας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, συμμετέχουμε ως Γενικό Λύκειο Αγίου Στεφάνου Αττικής και δια των τμημάτων Α2 & Α4 με το παρόν ιστολόγιό μας «Let’s go to Cyprus» .

Στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μας τον Κυπριακό Ελληνισμό, την σκλαβωμένη κυπριακή γη, να κατανοήσουν το εθνικό μας πρόβλημα, να προβληματιστούν και να νοιάζονται για την επίλυσή του, να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό, να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου, να κατανοούν και να διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής & ομόνοιας, να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να διατηρήσουν την γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα. Να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να συν δημιουργήσουν με μαθητές από άλλες σχολικές μονάδες. Να ενθαρρυνθούν ώστε να επισκεφθούν την Κύπρο έχοντας όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα γι’ αυτήν!

Μέθοδος εργασίας:

Για την όσο το δυνατόν πιο πλήρη επίτευξη των παραπάνω στόχων, στο σύνολό τους ή επιμέρους, επιλέχθηκε η κατασκευή ενός  blog ειδησεογραφικού χαρακτήρα με δέκα κύριες κατηγορίες στους τομείς : Ιστορία της Κύπρου, Φυσικοί πόροι, Περιβάλλον, Διατροφή, Πολιτισμός, Πολιτική, Διεθνείς σχέσεις, Γεωστρατηγική, Κυπριακό ζήτημα, Οικονομία.

Οι μαθητές μας σε ρόλο δημοσιογράφου και σε ομάδες των τριών ανά τομέα ερευνούν, μελετούν, διασταυρώνουν τις πηγές τους και αρθρογραφούν προς ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού.

Κάθε τριμελής ομάδα του ενός τμήματος (Α2) διαγωνίζεται με την αντίστοιχη ομάδα του άλλου τμήματος (Α4) για το ποιος θα συντάξει πιο πλήρες και ενημερωμένο άρθρο για τον τομέα ευθύνης της.

Σε κάθε τμήμα υπάρχει γραμματεία και αρχισυντάκτης.

Ο εκπαιδευτικός, σε ρόλο εκδότη, φροντίζει για την καλλιέργεια πνεύματος υγιούς ανταγωνισμού αλλά και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο συντακτικές ομάδες.

Στο τέλος του δρόμου, που δεν βιαζόμαστε να έρθει, πλουσιότεροι σε εμπειρίες και γνώσεις ευελπιστούμε να επισκεφθούμε την Κύπρο.

Ελπίζουμε να απολαύσετε τη διαδρομή μαζί μας!

 

Υπεύθυνος Project:

Αποστολόπουλος Γιάννης

Εκπαιδευτικός ΠΕ 01

 

 

Σημαντική σημείωση-αποποίηση πνευματικών δικαιωμάτων για έργα τρίτων:

Το παρόν Ιστολόγιο δημιουργήθηκε και λειτουργεί αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τα πνευματικά δικαιώματα των άρθρων και του φωτογραφικού υλικού που αναδημοσιεύονται στο παρόν Ιστολόγιο ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους!

 

Αφήστε μια απάντηση