Οι ποταμοί της Ελλάδας

Τα ποτάμια της Ελλάδας: Tο ζωοποιό ρεύμα της χώρας
Τα ελληνικά ποτάμια, η κινούμενη αυτή μορφή ζωής, σάς προσκαλούν σε ένα ταξίδι εικόνων και αισθήσεων. Ακολουθήστε τα ποτάμια της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεγάλα και μικρά, ορμητικά και ήρεμα, σε φαράγγια ή σε πεδιάδες. Περάστε από τον Αλιάκμονα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας και κατευθυνθείτε προς τον Έβρο, το φυσικό σύνορο της χώρας με το εντυπωσιακό Δέλτα, που παντρεύει στα νερά του λαούς και πολιτισμούς. Δίπλα του, κυλά ο άγνωστος Άρδας, αλλά και ο περίφημος Νέστος με τους μαιανδρισμούς του.

Ξανά προς τα δυτικά θα βρείτε τον Αξιό, που έχει υμνήσει ο Όμηρος, τον Αώο, που δίνει ζωή στον εθνικό δρυμό Βίκου-Αώου και είναι ο πιο συναρπαστικός ποταμός στην Ευρώπη για καγιάκ, αλλά και τον Βοϊδομάτη με τα καθαρά, κρύα και κρυστάλλινα νερά του. Με μια φουσκωτή βάρκα (rafting) μπορείτε να γνωρίσετε τον Άραχθο για 40 τουλάχιστον χιλιόμετρα, αλλά και τον Αχελώο, που δίνει ζωή και ενέργεια σε όλη τη Δυτική Ελλάδα. Από «Αχ» αρχίζει και ο Αχέροντας, που σχημάτιζε μαζί με τον Κωκυτό και τον Πυριφλεγέθοντα τη λίμνη Αχερουσία, στα έγκατα της οποίας πίστευαν οι αρχαίοι ότι βρισκόταν το βασίλειο του Άδη.

Στην Πελοπόννησο θα θαυμάσετε τον Αλφειό που διασχίζει ένα μεγάλο μέρος της Αρκαδίας, τον Λούσιο όπου οι νύμφες έλουσαν τον Δία μετά τη γέννησή του, τον Ευρώτα της Λακωνίας και το μοναδικό θηλυκού γένους ποτάμι της Ελλάδας, τη Νέδα με τη συγκλονιστική διαδρομή για πεζοπορία δίπλα στο ποτάμι.