Ο κλέφτης των αστεριών

«Έκτακτο παράρτημα. Τα γεγονότα είναι αδιάσειστα. Ο δόκτωρ Αλοϊσιους Τζιχάρ ύπουλα, με τις μαγικές του δυνάμεις επιθυμεί να αποκτήσει όλα όσα μπορούν να ικανοποιήσουν το υπέρμετρο Εγώ του,  την παγκόσμια εξουσία και φυσικά, τον πλούτο που τη συνοδεύει…… (περισσότερα…)

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  Με ετικέτα:   22 Δεκεμβρίου 2019 ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δωσ΄ μου μια δεύτερη ευκαιρία

Σ’ ένα δάσος βρίσκονται πεταμένοι ανάμεσα σε διάφορα αντικείμενα η Μένια η αλουμινένια, η Λίτσα η γυαλίτσα και ο Τόνι το χαρτόνι και μαλώνουν για το ποιος είναι ο πιο όμορφος και ο πιο χρήσιμος. Όταν ανάμεσά τους προσγειώνεται η Ρία η μπαταρία και τους μιλάει για την ανακύκλωση, όλα πιστεύουν πως θ’ αποκτήσουν ένα καινούργιο, όμορφο κορμί και δεν βλέπουν την ώρα!Από τη στιγμή όμως που παίρνουν το καθένα χωριστά τον δύσκολο δρόμο της ανακύκλωσης, θα περάσουν πολλές δοκιμασίες που θα τους τρομάξουν και θα τους απογοητεύσουν. Θα καταφέρουν άραγε να ξαναγίνουν κάτι χρήσιμο; Θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή; Ένα χιουμοριστικό παραμύθι με ζωντανή και πλούσια εικονογράφηση που θα βοηθήσει τα παιδιά να δουν τα στάδια της ανακύκλωσης και να μάθουν την αξία της

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΒΙΒΛΙΑ ,Παιδικά  Με ετικέτα:   20 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Λαϊκά παραμύθια για τα Χριστούγεννα

Τρία λαϊκά παραμύθια περιέχει ο 4ος και τελευταίος τόμος της σειράς Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση. Σ αυτόν τον τόμο έχουν επιλεγεί σπάνια Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται και με την σύγχρονη εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη αποδεικνύετε πως αυτά τα παραμύθια δεν παλιώνουν ποτέ

Ο 4ος τόμος αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια: (περισσότερα…)

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΒΙΒΛΙΑ ,Εποχικά  Με ετικέτα:   20 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Παναγία Κοσμοσώτειρα στις Φέρες

Θεμελιωμένη το 1152 μΧ.  στο λόφο που ο Θουκυδίδης περιέγραφε ως πέρασμα για όλους τους κατακτητές, προερχόμενους από Ανατολή ή Δύση, η Παναγία Κοσμοσώτειρα αποτελεί δημιούργημα του πρίγκιπα του Βυζαντίου Ισαάκιου Κομνηνού, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του Καίσαρα από τον πατέρα του και εκείνον του Σεβαστοκράτορα από τον αδελφό του. Επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο έχουν θαυμάσει ως σήμερα όχι μόνο την εξαιρετική αρχιτεκτονική της, αλλά και τις υπέροχες τοιχογραφίες της –όσες σώθηκαν από τη μετατροπή του χώρου σε τζαμί κατά την οθωμανική περίοδο- που διαφέρουν από τα συνήθη δείγματα της βυζαντινής αγιογραφίας. (περισσότερα…)

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Ιστορικά μνημεία  Με ετικέτα:   20 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Δέλτα του Έβρου

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού Έβρου και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Τα νερά και τα φερτά υλικά του ποταμού μαζί με την δράση της θάλασσας σχημάτισαν και εξακολουθούν να διαμορφώνουν ένα πολύπλοκο Δέλτα με μεγάλη ποικιλία βιοτόπων, όπου βρίσκει καταφύγιο ένας μεγάλος αριθμός ειδών φυτών και ζώων. (περισσότερα…)

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Φυσικό περιβάλλον  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Μαυρόγυπας

Ο Μαυρόγυπας είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, ένας από τους γύπες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Aegypius monachus και δεν περιλαμβάνει υποείδη

Η Δαδιά έχει την τιμή να φιλοξενεί τον τελευταίο πληθυσμό όλης της ΝΑ Ευρώπης

Εικόνες από το Δάσος της Δαδιάς

 

 

Μαυρόγυπας πρόσθετες πληροφορίες

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Φυσικό περιβάλλον  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ

Το Δάσος Της Δαδιάς

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Το μωσαϊκό τοπίων που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τα αρπακτικά πουλιά.
Είδη πουλιών
Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης τα εξής
  • Μαυρόγυπας
  • Όρνιο 
  • Ασπροπάρης
ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

(περισσότερα…)

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Φυσικό περιβάλλον  Με ετικέτα:   15 Δεκεμβρίου 2019 ΧΡΥΣΑΝΘΗ


Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Μεταστοιχεία

European School Radio


Το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο

Ετικέτες

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σαν σήμερα

  1. 30/03/1867: Οι Ρώσοι πουλάνε την Αλάσκα στην Αμερική για 7,2 εκατομμύρια δολάρια, μην ξέροντας ότι κάτω από τους πάγους κρύβεται μαύρος χρυσός. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διασπάθισε το δημόσιο χρήμα για να αγοράσει ένα παγόβουνο.