Δεκ 02 2010

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Χειμώνας με Τσέχοφ και ελληνικά έργα

Με Τσέχοφ, ελληνικά έργα και αρκετές συμπράξεις, κυρίως τοπικού χαρακτήρα, επιχειρεί το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας να διανύσει τη χειμερινή θεατρική περίοδο.

Στην κεντρική του σκηνή το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας επέλεξε να ανεβάσει το «Γλάρο», του  Αντον Τσέχοφ .Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου και η δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή, καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ. Στην παράσταση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι δύο Καβαλιώτισσες ηθοποιοί Μαρία Σαββίδου και Δέσποινα Παπάζογλου. Το ρόλο του Τριγκόριν θα υποδυθεί ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, της Αρκάντινα η Δανάη Σαριδάκη.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Ιανουαρίου 2011, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Στην παράσταση ακούγονται έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Προκόφιεφ, Μπαχ, Μάλερ, Τσαϊκόφσκι.

Με αφορμή το «Γλάρο», το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας διοργανώνει διαγωνισμό θεατρικού μονολόγου για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, με τίτλο «Είμαι γλάρος» (συνδιοργάνωση με την εφημερίδα «Εβδόμη»). Επίσης, οι ερασιτεχνικές ομάδες της Καβάλας θα συμμετάσχουν σε ένα διήμερο αφιερωμένο στον Τσέχοφ, στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, σε διάφορους χώρους μέσα στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Αγγελιοφόρος

22 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση