Αυγ 15 2010

Θησαυροι

Συντάκτης:

Art pad

Τη βρήκα μέσα στις εφαρμογές του super book . Artpad . Ζωγραφίζεις με το πινέλο, του βάζεις κορνιζα και πατάς το play για να δεις τα βήματα ή αλλιώς το πινέλο να ζωγραφίζει μόνο του, στα βήματα που το οδήγησες πριν…. Στο τέλος ή εκτυπώνεις τη ζωγραφιά ή τη στέλνεις με e mail ή αντιγράφεις το link σύνδεσμό της και  βλέπεις το μαγικό πινέλο «να κινείται»…..

http://artpad.art.com/?lde3wy3onb4

<center>Art-pad Drawing<br>Art-pad Drawing</center>

Παζλ – κατασκευαστής

Tο όνομα αυτού : http://www.flash-gear.com/npuz/ δηλαδή του δίνεις μια φωτογραφία, αυτό τη διαλύει και σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις σε πόσα κομμάτια να τη χωρίσει …..

Μετά το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το σερβίρετε σε ατομικά μπολ…..  ουπς με θυγχωρείτε αυτό είναι από τις συνταγές του Παρλιάρου…..επιλέγεις : α΄) να κάνεις το παζλ on line ή β΄) να αντιγράψεις τον κώδικα που σου δίνει και να το «πας»- επικολλησεις στο blog /wiki….. σου!

σύνδεσμος : http://two.flash-gear.com/npuz/puz.php?c=v&id=2790395&k=33121673

ή απλή φωτογραφία :

ή εδώ

αφιερωμένο εξαιρετικά…….

Ελληνικές γραμματοσειρές

Η αναζήτηση για δωρεάν γραμματοσειρές μπορεί εύκολα να σας οδηγήσει σε αρκετά αποτελέσματα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα δυσεύρετο όμως, είναι οι καλές δωρεάν ελληνικές γραμματοσειρές, ειδικά όταν οι απαιτήσεις σας είναι κάπως πιο συγκεκριμένες. Το Aka-Acid είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος και καλαίσθητος ιστοχώρος που συγκεντρώνει δεκάδες ελληνικές γραμματοσειρές, μεταξύ των οποίων πολλές χειρόγραφες και καλλιγραφικές και τις διαθέτει εντελώς δωρεάν.

Οι γραμματοσειρές έχουν δημιουργηθεί όλες από την @Cyberella και όπως η ίδια προτρέπει στο blog του Aka-Acid, μπορείτε όχι μόνο να τις κατεβάσετε αλλά …να του δώσετε να καταλάβει!

Οι περισσότερες ελληνικές γραμματοσειρές που θα βρείτε έχουν επαναδημιουργηθεί χρησιμοποιώντας open source True Type ξένες γραμματοσειρές. Εξαίρεση αποτελούν οι χειρόγραφες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από το μηδέν. Όλες ανεξαιρέτως οι γραμματοσειρές διατίθενται εντελώς δωρεάν.

Επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα του Aka-Acid ή πηγαίνετε κατευθείαν στο ψητό.
Πηγή:  freeweird

Δημιουργός κόμικ για όλες τις ηλικίες

Read Write Think εξαιρετική ιστοσελίδα , παρέχει κατηγοριοποιημένες ηλικιακά τις σελίδες. Από όλες σταχυολογώ το comic creator με το οποίο μπορούν να δημιουργηθούν κόμικς με 1,2,3 και 6 πινακάκια. Αντιλαμβάνεται ελληνικά!

Υπάρχουν 4 εργαλεία, γεγονός που το καθιστά εύχρηστο ακόμα και σε πολύ μικρά παιδιά. 1. Προσθέτει φόντο στο πίσω μέρος της σελίδας.

2. Προσθέτει φιγούρες

3.Συννεφάκια με λόγια

4.Αντικείμενα

Τέλος δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης, όχι όμως αποθήκευσης.

( Για αυτό χρησιμοποιείται άλλη …οδός)

____________________________________________________________________

Βοήθημα!!!

Για να ενσωματωθεί ένα βίντεο από το you tube, για παράδειγμα, υπάρχει πλέον εικονίδιο στοn editor του wordpress. Πατώντας το κουμπί Embedded video plug in-Embed Video, ζητάει το id του video. To αγωνιώδες ερώτημα είναι: ποιο είναι το id;;; Επειδή μου πήρε λίγη ώρα να το βρω (!) το σημειώνω εδώ. Το id λοιπόν βρίσκεται στη γραμμή της διεύθυνσης του you tube (αλλιώς στο url). Από όλη όμως τη γραμμή

(πχ. : http://www.youtube.com/watch?v=A-jHTi-fCaM&feature=related)

κρατάμε και αντιγράφουμε το κομμάτι μετά το v= , δηλαδή :A-jHTi-fCaM&feature=related.

Και ιδού :

Και πρέπει να αναφέρω και το σύνδεσμο από τον οποίο βοηθήθηκα και είναι αυτός της Ζωής Μαρμαρά, σε αυτή τη σελίδα.

________________________________________________________________

Δημιουργίες

Τoondo για ατελείωτες ώρες δημιουργικά ευχάριστες. Είναι δωρεάν και διαδικτυακά διαχειριζόμενο και ιδιαίτερα εύχρηστο. Δίνει τη δυνατότητα να αποθηκευτούν, εκτυπωθούν και ενσωματωθούν οι δημιουργίες. Καταπληκτική εργαλειοθήκη, δυνατότητα δημιουργίας βιβλίου καθώς και να ζωγραφίσει κανείς με μολύβι για αποκλειστικές δημιουργίες.
___________________________________________________________________
Μουσική

Το λένε Jamendo. Είναι μια κοινότητα που προσφέρει δωρεάν, νόμιμα και απεριόριστη μουσική. Μπορεί κανείς να κατεβάσει μουσική την οποία προσφέρουν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες.

22 Σχόλια
RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση