Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑιΘέΑ και το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Π.Ε. Αχαΐας, διοργανώνει Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα – Παράσταση Φόρουμ με τίτλο «349΄ακόμα…» που σχετίζεται με το θέμα της ενδοσχολικής βίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την θεατροπαιδαγωγική ομάδα ΠΑιΘέΑ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει εγκριθεί από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Φ13.1/139402/Δ2/23-8-2017). Έχει δραματοποιημένη μορφή και υιοθετεί τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και του Θεάτρου Φόρουμ. Στοχεύει, μέσω του ενεργητικού και βιωματικού χαρακτήρα του, να ενισχύσει την ικανότητα για ενσυναίσθηση της κατάστασης του θύματος και να του προτείνει εναλλακτικούς τρόπους χειρισμού.

Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση των εκπαιδευτικών με μέλη της Θεατροπαιδαγωγικής Ομάδας ΠΑιΘέΑ, το Συνήγορο του Παιδιού, κ. Μόσχο Γιώργο, και τη σχολική ψυχολόγο κα Παντελή Μαρία, αναφορικά με τη συνεισφορά του συγκεκριμένου προγράμματος σε σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό, στο πλαίσιο της υλοποίησής του σε συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες σε μαθητές.

 ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του παρακάτω πίνακα στο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα – Παράσταση Φόρουμ με τίτλο «349΄ακόμα…», τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17.00 – 21.00, στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών (Έλληνος Στρατιώτου & Αγίας Σοφίας)…(αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο)

Έγκριση συμμετοχής εκπαιδευτικών – 349΄ακόμα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων