Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΑΦΙΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» διοργανώνει διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Πρόληψη Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου», το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή & Σάββατο 3-4 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πρόληψης «Καλλίπολις». 

Η επιμόρφωση βασίζεται στο Εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υγιών Στάσεων και Πρόληψης σε έφηβους «Boys and Girls Plus», το οποίο στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  συμμετέχουν σε αυτό 10 φορείς  από 9  χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το πρόγραμμα «Boys and Girls Plus» μπορεί να εφαρμοστεί στο σχολείο μόνον από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου ή Λυκείου που έχουν εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του, στο πλαίσιο της προαπαιτούμενης εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Παρέχει στους  πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς  ένα σύνολο πρωτοπόρων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων που εμπλέκουν με δημιουργικό τρόπο τους νέους σε ένα υγιή τρόπο ζωής και τους ευαισθητοποιεί στους κινδύνους που σχετίζονται με τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως είναι: χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, η κακή διατροφή, η ριψοκίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά, η ανεξέλεγκτη χρήση των εφαρμογών διαδικτύου κ.λπ. Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα τα νεαρά άτομα μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες αντίστασης στην πίεση των συνομηλίκων και να υιοθετήσουν μια ανεξάρτητη διαδικασία λήψης αποφάσεων για να επιτύχουν έναν υγιή τρόπο ζωής… (βλ. συνημμένα αρχεία)

Βιωματικό Σεμινάριο

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο: «Πρόληψη Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου – “BOYS & GIRLS PLUS” », παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Τετάρτη 1  Νοεμβρίου 2017, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα (μπορείτε να ανοίξετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής από το συνημμένο έγγραφο):   https://goo.gl/forms/c5z3yk3cxguYD3N82

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων