Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΘΕΜΑ: «Σεμινάριο και Δράσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής – Οδικής Ασφάλειας»

  1. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην «Κυκλοφοριακή Αγωγή»

H Διεύθυνση Δ/βάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας δια της υπευθύνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων (Ι.Ο.Α.Σ.) “Πάνος Μυλωνάς”» και το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να υλοποιήσει Σεμινάριο εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής – Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο της 8ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αχαΐας.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών γύρω από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή. Περιλαμβάνει επίσης, βιωματικό πρόγραμμα σχετικά με την απόσπαση προσοχής, το αλκοόλ και την οδήγηση, το χρόνο αντίδρασης και την απόσταση ακινητοποίησης σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης και οδοστρώματος, τη συσχέτιση ταχύτητας οχήματος με τη μάζα αδράνειας, τη χρήση ζώνης. Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού – προσομοιωτών που έχουν αποκτηθεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας.

Το σεμινάριο, το οποίο είναι εκπαιδευτικού – βιωματικού χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 κατά τις ώρες 15.00 – 17.00 στο αμφιθέατρο Ι4 Του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών και 17.00 – 20.00 στο «Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια», στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών – Εκκρεμές του Φουκώ. (Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.)

  • Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής και αποστέλλοντάς τη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Δ.Δ.Ε.- Αγωγή Υγείας: health-promotion@dide.ach.sch.gr
  1. «Φόρουμ Κυκλοφοριακής Αγωγής»

Η Δ/νση Δ.Ε. Αχαΐας/ Αγωγή Υγείας ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς ότι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» έχει δημιουργήσει ένα φόρουμ για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.ioas.gr/index.php?ID=festival_odikis_asfaleias

στο οποίο οι μαθητές καλούνται να εκθέσουν τις απόψεις τους για θέματα οδικής ασφάλειας, να επισημάνουν μια κατάσταση της γειτονιάς τους ή της πόλης τους, να εκφράσουν προβληματισμούς και απορίες και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους μαθητές και στους φορείς κάθε περιοχής στους οποίους θα ήθελαν να φτάσουν οι προβληματισμοί τους.

Η συμμετοχή των μαθητών που ανήκουν στις ομάδες Αγωγής Υγείας, ιδιαίτερα στα Τοπικά Θεματικά Δίκτυα «Έφηβοι πολίτες του κόσμου – Ενεργοί Πολίτες» και «Φοίβος – Αθηνά: το φως και η σοφία της Άσκησης» θεωρείται υποχρεωτική, ως κοινή δράση των Δικτύων.

  1. Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας

Οι μαθητές θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των αιτημάτων τους στο αντίστοιχο Φεστιβάλ Κυκλοφοριακής Αγωγής – Οδικής Ασφάλειας, το οποίο προγραμματίζεται για την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 και ώρα 8.30 έως 12.30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου και τοπικών φορέων. Στο φεστιβάλ (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τον τρόπο συμμετοχής) θα γίνει επίσης, η παρουσίαση των προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής των σχολείων.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΟΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων