Feed
Άρθρα
Σχόλια

ΘΕΜΑ:    «Ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές Δ/θμιας Εκπ/σης για την πρόληψη του καρκίνου»

ΣΧΕΤ.:   η με αρ. πρωτ. 151937/Γ7/23-09-2014  Έγκριση της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ – τμ. Β΄ του ΥΠΑΙΘ

 Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας, δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Μη Κυβερνητική – Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ»,  συνεχίζει για τρίτη σχολική χρονιά την υλοποίηση παρεμβάσεων σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων αρμοδιότητάς της σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου, από ειδικούς επιστήμονες Δημοσίων Νοσοκομείων της Πάτρας.

  • Πρόκειται για ενημερωτικές διαλέξεις ειδικά στις παρακάτω θεματικές:
  • Κάπνισμα – πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα
  • Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του ιού HPV
  • Πρόληψη των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων – AIDS

 Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα ενημερώσεων είναι δωρεάν και προαιρετικό για τους μαθητές και θα πραγματοποιηθεί χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων, μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές/ριες των σχολικών μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διάθεσης οποιουδήποτε υλικού, η οποία αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση παροχής υπηρεσιών ατόμων ή φορέων, καθώς και η προβολή μη εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού υλικού.

 Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου Αγωγής Υγείας  Δ.Δ.Ε. Αχαΐας: health-promotion@dide.ach.sch.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων