Με τα έργα “Γεωγραφία και ΤΠΕ: Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν” και “Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί μαγειρεύουν” συμμετείχαν 16 μαθητές από την Α’ Γυμνασίου και 40 μαθητές από τη Β’ Γυμνασίου του 21ου Γυμνασίου Πατρών αντίστοιχα.
Στο έργο “Γεωγραφία και ΤΠΕ: Ταξιδεύοντας με τον Ιούλιο Βερν”, οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία από το ταξίδι του Φιλέα Φογκ, ήρωα στο βιβλίο του Ιουλίου Βερν “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, και πληροφορίες για τις πόλεις και χώρες τις οποίες επισκέφθηκε μέσα από παρουσιάσεις και κείμενα τα οποία τοποθέτησαν πάνω σε έναν παγκόσμιο χάρτη δημιουργώντας έτσι μια διαδραστική εικόνα. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν το Thinglink (thinglink.com). Αφορμή για την εργασία αυτή έδωσε το ερώτημα στο βιβλίο της Γεωγραφίας της Α’ Γυμνασίου
Μπορούμε την ίδια μέρα να ταξιδέψουμε στο χθες;
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μπούρη Ελένη ΠΕ04.02 Τσατσούρη Νίκη ΠΕ02 Χαρακίδα Αικατερίνη ΠΕ19
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τη διαδραστική εικόνα που δημιούργησαν οι μαθητές
Για το έργο “Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί μαγειρεύουν” οι μαθητές συγκέντρωσαν σε ηλεκτρονική μορφή τις συνταγές τους και στη συνέχεια δημιούργησαν δυο ηλεκτρονικά βιβλία. Το ένα βιβλίο περιλαμβάνει γαλλικές συνταγές και το άλλο βιβλίο περιλαμβάνει γερμανικές συνταγές. Τα βιβλία δημιουργήθηκαν και φιλοξενούνται στον ιστότοπο anyflip.com Πρόκειται για βιβλία της μορφής flipping book, δηλαδή βιβλία που “ξεφυλλίζονται” όπως ένα κανονικό βιβλίο. Αφορμή για τη δημιουργία των βιβλίων ήταν το Φεστιβάλ γαστρονομίας της γαλλο-γερμανικής κουζίνας που οργανώνουν κάθε χρόνο οι καθηγήτριες των Γαλλικών και των Γερμανικών.
Υπέυθυνες καθηγήτριες: Κοντού Νίκη ΠΕ05 Μπασέτα Ιωάννα ΠΕ07 και Χαρακίδα Αικατερίνη
Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να μεταφερθείτε στα βιβλία
To φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Απριλίου του 2016 σε 17 πόλεις της Ελλάδος (Πάτρα, Πύργο, Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Ρόδο, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Φλώρινα, Χανιά, Χίος)
Στην Πάτρα διεξήχθη στους χώρους του 3ου Γενικού Λυκείου Πατρών – 3ου ΕΠΑΛ Πατρών όπου παρουσιάσηκαν 65 έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία εκπονήθηκαν και ψηφιοποιήθηκαν από 43 σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια).
Περισσότερα για το 6ο ψηφιακό φεστιβάλ στις διευθύνσεις 6digifestach.blogspot.gr και http://www.digifest.info/