Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

Ημέρα Ευρωπαίων συγγραφέων 27.03.2023

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 28/03/2023

Journée auteurs européens 27.03.2023

Η Ημέρα των Ευρωπαίων Συγγραφέων είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σκοπό να επανασυνδέσει τις νεότερες γενιές με την ανάγνωση βιβλίων και να τις βοηθήσει να ανακαλύψουν την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. https://culture.ec.europa.eu/cultural-and-creative-sectors/books-and-publishing/day-of-european-authors?etrans=elΠερισσότερα από 1.000 σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη διοργάνωσαν συνεδρίες ανάγνωσης στην πρώτη έκδοση της Ημέρας των Ευρωπαίων Συγγραφέων που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2023.

Στο σχολείο μας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού eTwinning έργου δημιουργικής ανάγνωσης «Univers BD : Les Omniscients de l’à-venir» , οι 25 μαθητές του Γ2 έλαβαν μέρος σε μια διαδικτυακή συνεδρία εκφραστικής ανάγνωσης στη γαλλική γλώσσα με τους εταίρους μαθητές από τα λύκεια Institut BADIA I MARGARIT (υπεύθυνη καθηγήτρια η κα  Alba Sala, Igualada, Ισπανία) και “CALISTRAT HOGAS” NATIONAL COLLEGE (υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Alina Balus, Piatra Neamț, Ρουμανία).

Οι μαθητές των τριών σχολείων, σε ομάδες,  διάβασαν διαλογικά αποσπάσματα από το πρωτότυπο Journée Auteurs européens Omniscientsκείμενο των άλμπουμ της βελγικής σειράς κόμιξ φαντασίας «Les Omniscients» των Vincent Dugomier και Renata Castellani. Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας.

Πολλά συγχαρητήρια στα δέκα παιδιά του τμήματος που διάβασαν, για την αποτελεσματική προετοιμασία τους και την εκφραστική απόδοση των διαλόγων ! Ευχαριστούμε θερμά την κα Ντούσκα και τον κο Ρηγάτο, καθηγητές Πληροφορικής, για την υλικοτεχνική βοήθεια και υποστήριξη, καθώς και τους συναδέλφους καθηγητές που μας διευκόλυναν στις πρόβες. #ReadWithEurope

Περισσότερα https://greece.representation.ec.europa.eu/news/imera-eyropaion-syggrafeon-i-epitropi-analambanei-drasi-gia-tin-proothisi-ton-eyropaion-syggrafeon-2023-03-27_el