Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά

«Twinfeuill’ton : amours et préjugés de jadis à nos jours» «Twinfeuill’ton : έρωτας και προκατάληψη άλλοτε και τώρα»

Συγγραφέας: ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ στις 24/09/2018

Ένα νέο ευρωπαικό έργο Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning για τη σχολική χρονιά 2018-19 σε συνεργασία με μαθητές 10 σχολείων από το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Τυνησία.   https://twinspace.etwinning.net/72583/home

 

Με  την ευκαιρία του Ευρωπαικού Έτους πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι μαθητές του νέου μας έργου δημιουργικής γραφής θα επιχειρήσουν να γράψουν συνεργατικά ένα μυθιστόρημα σε συνέχειες έχοντας σαν αφετηρία το ιπποτικό μυθιστόρημα Aucassin et Nicolette. Οι περιπέτειες του νεαρού ζευγαριού που θα πρέπει να ξεπεράσει διάφορα κοινωνικά εμπόδια για να μπορέσει να ενωθεί, θα ωθήσουν τους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, το ρατσισμό και την ανθρώπινη και πολιτιστική ποικιλομορφία, αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη του έρωτα που, “ανίκητος στη μάχη”, θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Το έργο υλοποιείται από 15 μαθητές Γαλλικών του Γ3 στα πλαίσια του μαθήματος της 2ης Ξένης Γλώσσας με τη κα Ελένη Σταυροπούλου.  Συμμετέχουν διαθεματικά και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων του σχολείου μας : οι κες  Κωνσταντίνα Τσαγκρίδου  (Λογοτεχνία), Ευσταθία Αγγελή (Καλλιτεχνικά), Ευανθία Καγκάδη (Μουσική) με τους μαθητές του Γ3,  και η κα Έλενα Βότση (Ιστορία με το Γ3, και Ιλιάδα με το Β4) οι οποίες  προσεγγίσουν το αντικείμενο του προγράμματος από την σκοπιά της ειδικότητάς τους.

Το τελικό προίον του έργου είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο 86 σελίδων. Περιλάμβάνει το συνεργατικό μυθιστόρημα Κας και Σοφί (13 κεφάλαια, αλλά και ποιήματα, σχέδια, βίντεο)  https://issuu.com/helenestavropoulou/docs/e_book5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλες ενδιάμεσες εργασίες :

Οι μαθητές Γαλλικών του Γ3 παρουσιάζονται και εύχονται Καλά Χριστούγεννα στους εταίρους μαθητές του έργου από το Βέλγιο, την Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία και Τυνησία.

Οι προπαρασκευαστικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής των μαθητών κατά τη διάρκεια του 1ου Βήματος του έργου  https://blogclassefle.wordpress.com/

Εκφραστική ανάγνωση των επεισοδίων I-IV του μυθιστορήματος Aucassin et Nicolette από τους μαθητές του Γ3 και του Β4 κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων δημιουργικής γραφής με σκοπό τη μεταφορά της πλοκής του μυθιστορήματος στη σημερινή εποχή.

Διαθεματική προσέγγιση με δραστηριότητες γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας : Οι μαθητές τραγουδούν Ερωτόκριτο στο μάθημα της Μουσικής, με τη κα Ευανθία Καγκάδη.

Περισσότερα στην η-τάξη http://Γαλλικά Γ’ Γυμνασίου (Γ3). Πρόγραμμα eTw 2018-19. “TWINFEUILL’TON”